Acasă ACTUALITATE Tensiune mare, PSD-istii isi scot ochii unii altora! Dragnea se contreaza si...

Tensiune mare, PSD-istii isi scot ochii unii altora! Dragnea se contreaza si cu Adrian Nastase!

38

Cu ocazia primelor declarații făcute, la sediul PSD, după ce ministrul Justiției a anunțat că nu consideră oportună, în acest moment, revocarea lui Kovesi și Lazăr, Liviu Dragnea a precizat că nu ar exista vreun pact de coabitare cu președintele Iohannis și că cei care sugerează acest lucru, inclusiv ex-premierul Adrian Năstase, greșesc profund.

Eu îl respect foarte mult pe domnul Adrian Năstase și nu mă așteptam să-l copieze pe Victor Ponta. Ar putea să mă întrebe direct. Nu există niciun fel de coabitare, nici din partea mea, nici de la Călin Popescu Tăriceanu cu președintele Iohannis. Nu este și nu va fi niciodată. Putem avea relații instituționale și nu am ascuns niciodată. Dimpotrivă, am spus mereu că vreau să avem o colaborare instituțională sănătoasă, dar nu coabitare”, a declarat Liviu Dragnea, în fața sediului PSD, conform Digi24.ro.

Șeful social-democraților nu l-a uitat nici pe ex-premierul Victor Ponta, un critic al său tot mai vehement în ultima perioadă. „Ponta, în multe ziceri, a vorbit de această coabitare care nu există și nu mă așteptam să se inspire Năstase de la el. Într-o serie întreagă de afirmații neadevărate și mincinoase a fost și asta”, a mai spus Dragnea.

După ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat concluziile evaluării activității procurorului general și procurorului șef al DNA, în sensul menținerii acestora în funcții, fostul premier PSD Adrian Năstase a postat pe propriul blog un material în care vorbește despre „fractura din raportului lui Tudorel Toader” și critică PSD.

Potrivit lui Năstase, conducerea social-democrată și premierul Sorin Grindeanu ar fi greșit lăsându-l pe Tudorel Toader să „se bată” cu forțele externe care doreau ca procurorii-șefi să rămână în funcție. «Cu alte cuvinte, au ales „pilotul”, dar nu i-au dat „un plan de zbor”. Iar acum unii lideri par supărați că „pilotul” nu s-a transformat în kamikaze», arată Năstase pe blogul său.

Nu în ultimul rând, fostul prim-ministru PSD sugerează că, prin instalarea lui Tudorel Toader la șefia MJ s-a lăsat acest domeniu la dispoziția președintelui Klaus Iohannis, ceea ce s-ar traduce printr-un „nou pact de coabitare”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos