24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalNetanyahu cere oamenilor sa paraseasca Gaza: Israelul va transforma parti din ea...

Netanyahu cere oamenilor sa paraseasca Gaza: Israelul va transforma parti din ea „in ruine”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Benjamin Netanyahu, premierulu Israelului a solicitat populatiei civile, intr-o postare pe reteaua X, sa paraseasca Gaza deoarece Israelul va transforma parti din ea „in ruine”. El a reluat si remarcile anterioare privind razbunarea impotriva Hamas in urma incursiunii de sambata dimineata.

„Vom fi victoriosi in acest razboi, in ciuda unui pret insuportabil. Aceasta este o zi foarte dificila pentru noi toti”, a explicat Benjamin Netanyahu. Premierul Israelului a mai spus ca „toate locurile in care Hamas este desfasurata, se ascunde si opereaza, vor fi transformate in daramaturi”. „Le spun locuitorilor din Gaza: Plecati acum, pentru ca vom actiona in forta peste tot”, a transmis premierul.

Netanyahu a mai anuntat ca soldatii israelieni „ii elimina in prezent pe teroristi din ultimele comunitati” si „restabilesc controlul”. Armata israeliana a comunicat ca sute de atacatori palestinieni au fost ucisi si zeci au fost luati prizonieri, in timp ce luptele dintre fortele israeliene si militantii palestnieni continua pentru a doua zi consecutiv, in mai multe zone din sudul Israelului. Atacurile aeriene asupra Fasiei Gaza continua si este de asteptat sa aiba loc o ofensiva terestra.

Au fost neutralizate 22 de puncte din granita prin care au intrat militantii, dar inca sunt cautati militantii care ar putea sa se ascunda. Peste noapte, militarii israelieni au reusit sa rezolve o situatie grava legata de ostatici. Armata israeliana se concentreaza, duminica, asupra evacuarii a mii de cetateni israelieni care locuiesc de-a lungul granitei, ceea ce ofera o perspectiva asupra a ceea ce cred ca urmeaza.
Au fost mobilizati mii de membrii ai infanteriei si catre Fasia Gaza se indreapta un numar mare de tancuri. Benjamin Netanyahu a declarat ca Israelul va avea de a face cu un razboi lung si dificil.

El a promis sa se razbune si sa distruga toate capacitatile militare si guvernamentale ale Hamas.

Ultimele stiri