Acasă ACTUALITATE Neurochirurgul care vrea sa faca un transplant de cap mai are un...

Neurochirurgul care vrea sa faca un transplant de cap mai are un nou proiect unic in istoria omenirii! Cine sunt pacientii?

14

Un neurochirurg italian, devenit celebru dupa ce a anuntat intentia de a face primul transplant de cap uman, revine cu un nou proiect mai putin indraznet dar la fel de socant: primul transplant de creier la oameni.

Italianul Sergio Canavero si-a prezentat vineri la Viena cartea sa ‘Medicus Magnus’, a asigurat ca va oferi mai multe informatii pe aceasta tema in urmatoarele luni, potrivit agentiei APA citata de EFE.
Controversatul doctor italian, criticat de comunitatea medicala internationala, a declarat ca ideea unui transplant de creier este anterioara celei realizarii transplantului unui cap uman.
Cu privire la acest transplant, despre care vorbeste deja de doi ani, Canavaro a spus ca il va realiza curand.
La inceputul anului 2015, Valeri Spiridonov, un tanar rus care sufera de atrofie musculara spinala, s-a oferit drept voluntar pentru aceasta interventie.
Totusi Canavero a declarat ca va fi un pacient chinez cel care va fi beneficiarul primului transplant de cap, o interventie care va fi realizata in primavara anului 2018, noteaza presa austriaca.
„Va fi prima operatie de acest gen din istoria omenirii, avem tehnologia necesara realizarii sale”, a declarat Canavaro unui ziar austriac. Operatia va avea loc in orasul chinez Harbin, cu ajutorul unei echipe de specialisti chinezi, a subliniat el.
De fapt, medicul italian supranumit „Dr. Frankestien” asigura ca a realizat deja primul transplant de cap la un cadavru, o interventie care a durat 18 ore in loc de cele 36 planificate, fara sa ofere insa detalii nici cu privire la acest caz, incheie APA.

sursa: AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos