facebook
ACTUALITATE

Neurochirurgul care vrea sa faca un transplant de cap mai are un nou proiect unic in istoria omenirii! Cine sunt pacientii?

Un neurochirurg italian, devenit celebru dupa ce a anuntat intentia de a face primul transplant de cap uman, revine cu un nou proiect mai putin indraznet dar la fel de socant: primul transplant de creier la oameni.

Italianul Sergio Canavero si-a prezentat vineri la Viena cartea sa ‘Medicus Magnus’, a asigurat ca va oferi mai multe informatii pe aceasta tema in urmatoarele luni, potrivit agentiei APA citata de EFE.
Controversatul doctor italian, criticat de comunitatea medicala internationala, a declarat ca ideea unui transplant de creier este anterioara celei realizarii transplantului unui cap uman.
Cu privire la acest transplant, despre care vorbeste deja de doi ani, Canavaro a spus ca il va realiza curand.
La inceputul anului 2015, Valeri Spiridonov, un tanar rus care sufera de atrofie musculara spinala, s-a oferit drept voluntar pentru aceasta interventie.
Totusi Canavero a declarat ca va fi un pacient chinez cel care va fi beneficiarul primului transplant de cap, o interventie care va fi realizata in primavara anului 2018, noteaza presa austriaca.
„Va fi prima operatie de acest gen din istoria omenirii, avem tehnologia necesara realizarii sale”, a declarat Canavaro unui ziar austriac. Operatia va avea loc in orasul chinez Harbin, cu ajutorul unei echipe de specialisti chinezi, a subliniat el.
De fapt, medicul italian supranumit „Dr. Frankestien” asigura ca a realizat deja primul transplant de cap la un cadavru, o interventie care a durat 18 ore in loc de cele 36 planificate, fara sa ofere insa detalii nici cu privire la acest caz, incheie APA.

sursa: AGERPRES

Share Page

Close