34.9 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăACTUALITATECum interpreteaza judecatorii adulterul? Decizie de tinut minte la Tribunalul Iasi!

Cum interpreteaza judecatorii adulterul? Decizie de tinut minte la Tribunalul Iasi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Cu toate ca adulterul a fost abrogat in Codul Penal, iata ca in materie de proces civil cei care calca stramb ar putea sa plateasca scump pentru infidelitatea lor. O decizie luata de Tribunalul Iasi poate pune pe noi linii procedurile juridice in astfel de cazuri.

Judecatorii ieseni au hotarat ca un barbat trebuie sa-i plateasca fostei sotii despagubiri de 35.000 de lei pentru suferinta morala cauzata de divort. Omul a fost foarte suparat atunci cand fosta lui sotie a aflat de infidelitatile lui si a avut „tupeul” sa ceara chiar divortul, dar probabil ca acum va regreta si mai mult ca nu a fost cuminte.

”In privinta cuantumului despagubirilor, instanta apreciaza ca valoarea acestora, astfel cum a fost solicitata, in suma de 35.000 lei, este modica, instanta fiind limitata la acest cuantum in lumina principiului disponibilitatii, fiind astfel apreciata ca echitabila, de natura a compensa suferinta morala produsa reclamantei – parate prin desfacerea casatoriei, avand in vedere si gravitatea suferintei produse, afectarea imaginii reclamantei-parate prin luarea in considerare a faptului ca aceasta este o persoana publica, fiind cadru didactic la o scoala de prestigiu din Iasi, fiind astfel expusa criticilor si aprecierilor atat din partea colectivului din care face parte, cat si a celor carora le este dascal” arata avocatura.com.

Ultimele stiri