NICIODATA sa nu refolosesti sticlele de plastic! Vezi de ce spun medicii asta!

Experţii medicali ne recomandă să nu refolosim sticlele de plastic, deoarece ele reţin colonii întregi de bacterii periculoase, cu toate că sunt spălate, scrie realitatea.net.

Agenţii patogeni de pe plasticul sticlelor, invizibili ochiului uman, pot fi foarte periculoşi sănătăţii. Acest detaliu a fost intens discutat de-a lungul anilor, încă de la dezvăluirea lui din 2007 în revista Gastroenterologie Practică.

Sticlele de plastic se uzează, astfel determinându-se deteriorarea materialului din care sunt făcute, mediu excelent pentru bacterii. Chiar şi sticlele de plastic care au fost fabricate special pentru a fi folosite în repetate rânduri pot prezenta un pericol dacă nu sunt spălate corect sau prezintă mici zgârieturi sau crăpături, scrie voceavalcii.ro.


Citeste si:

OPT intrebuintari ORIGINALE ale pungilor de plastic!

Berea la PET te baga in SPITAL! Vezi cat de TOXICA este!

Iti place vara sa porti slapi? Afla ca NICI NU-TI POTI IMAGINA cate bacterii pot strange!


De asemenea, un studiu ştiinţific condus de expertul William Shotyk ne arată că nici apa îmbuteliată în recipiente de plastic, nu ar fi aşa de pură cum credem. De vină este o toxină cu potenţial letal, prezentă în plastic şi absorbită de apă. Testele au descoperit urme de antimoniu, un produs chimic folosit in realizarea depolietilenă tereftalat (PET), cel mai utilizat material în fabricarea sticlelor de băuturi.

Cele mai bune recipiente pentru păstrarea lichidelor sunt recipientele din sticlă naturală sau din oţel inoxidabil, deoarece ori de câte ori sunt spălate, ele nu se deteriorează. Dacă totuşi doriţi să folosiţi un recipient uşor, optaţi pentru unul din polipropilenă (plastic alb).