7.5 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiNiciun politician roman n-a facut asta! Ambasadorul SUA si cel al Marii...

Niciun politician roman n-a facut asta! Ambasadorul SUA si cel al Marii Britanii au servit o supa calda, COT LA COT cu oamenii strazii din Bucuresti!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

S-a inchis: Ce au gasit inspectorii ANPC in McDonald`s-ul din Gara de Nord?

Inspectorii ANPC au inchis temporar restaurantul McDonald's din Gara...

Ambasadorii Statelor Unite și Marii Britanii la București, Hans Klemm, respectiv Paul Brummell, au servit o masă caldă persoanelor fără adăpost, miercuri, la Gara de Nord. Cei doi diplomați au oferit supă și cafea, din interiorul unei bucătării mobile, participând astfel la o acțiune organizată de o fundație umanitară din România.

„Cred că este o inițiativă mică, dar foarte bună, să dăm supă, pâine, haine, pentru a oferi un Crăciun mai bun”, a spus Paul Brummell, înainte de a intra în spațiul de unde a servit persoane fără adăpost, cu care a vorbit în limba română, , scrie Agerpres.

Ambasadorului Marii Britanii i s-a alăturat și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

„Pentru mine, alături de colegul meu, ambasadorul Marii Britanii, este o oportunitate să aducem un omagiu comunității în care locuim acum, adică în București”, a adăugat ambasadorul SUA.
El a spus că a fost impresionat de faptul că „supa a fost delicioasă”, dar și de numărul de oameni care au venit.

Ambasadorul SUA a adăugat că problema oamenilor fără adăpost este una serioasă, care afectează și țările dezvoltate. „Este o problemă și în SUA. În Washington, prezența oamenilor fără adăpost este evidentă și este o problemă pe care nu am putut să o rezolvăm, așa că Bucureștiul nu este singur, persoanele care sunt fără adăpost aici nu sunt singure”.

Casa Ioana a pregătit miercuri pentru oamenii fără adăpost 300 de porții de supă, 300 de pungi cu mâncare neperisabilă, haine, încălțăminte și jucării — obținute din colecte și din donații directe ale unor supermarketuri sau ale unor ambasade.
„Acest eveniment este organizat pentru a conștientiza faptul că există atâția oameni fără adăpost în București și pentru a sublinia că nu este neapărat vina oamenilor că sunt fără locuință… sunt mulți alți factori”, a spus Ian Tilling, președinte și fondator Casa Ioana.

Potrivit acestuia, faptul că „51% dintre copii se confruntă cu sărăcia și excluderea socială” este o situație care trebuie adresată cât mai serios. „Acum suntem cea mai săracă țară din Europa, din nou. Trebuie să facem ceva să ieșim din această situație”, a adăugat el.

Și Nicoleta Gontariu, reprezentant Casa Ioana, a spus că acțiunea de miercuri este un mod de a face oamenii să înțeleagă că „nu este suficient doar un bol de supă și că ar trebui luate în considerare drepturile omului, cum ar fi dreptul la un cămin”.
Statisticile arată că 40% dintre români sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Conform Eurostat, România a înregistrat cel mai mare grad de sărăcie și excluziune socială în rândul copiilor — 51% dintre copiii cu vârsta de 18 ani sau mai puțin nu au acces la educație, sănătate, locuință ori hrană.

O filmare cu cei doi ambasadori oferind farfuriile de supă oamenilor fără adăpost puteți urmări pe pagina de facebook a Ambasadei SUA:  https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/videos/10156447684760454/

Ultimele stiri