Acasă Stiri locale Noaptea mintii: Scoala din Romania renovata cu usi in loc de geamuri...

Noaptea mintii: Scoala din Romania renovata cu usi in loc de geamuri si clante in exterior!

O școală dintr-un sat din apropiere de Rădăuți, județul Suceava, a fost modernizată. Toate bune și frumoase, dar ce a ieșit este unic în lume. Constructorul nu s-a chinuit să pună obloane la ferestre, ci le-a înlocuit cu uși de bloc. Au și clanță pe exterior.

Școala gimnazială din satul Țibeni, comuna Satu Mare, din județul Suceava, a fost modernizată după un proiect care se pare că este unic. 

Toate ferestrele au fost înlocuite cu geam tip termopan, iar, din motive încă nedeslușite, la unele ferestre au fost montate pe dinafară uși pe post de obloane. 

Ușile de bloc montate la ferestre sunt prevăzute cu clanțe atât pe interior, cât și pe exterior. Inclusiv geamurile toaletelor au primit uși pe poste de obloane, dar în acest caz acestea au fost ajustate ferestrele fiind mai mici, relatează newsbucovina.ro.

De remarcat, în imagini se observă că antreprenorul care a pus uși pe post de obloane la ferestrele școlii din Țibeni a găsit și metode ingenioase pentru a le bloca pe deschis și a nu le bate vântul. A confecționat tije și suporturi metalice și a pus cabluri metalice.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentBomba de la Kremlin: Rusii cer incetarea focului in Ucraina de Craciun!
Articolul următorStirea zilei: Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina!