Acasă Sibiu ”Noi, oamenii, suntem madularele Bisericii!”. Fanii lui Pomohaci anunta proteste de strada!

”Noi, oamenii, suntem madularele Bisericii!”. Fanii lui Pomohaci anunta proteste de strada!

Mitropolia Ardealului a emis un comunicat de presă ca urmare a numeroaselor apeluri din mediul on line, apeluri ale susținătorilor lui Cristian Pomohaci de a veni la Sibiu în număr cât mai mare în ziua desfășurării ședinței de judecată a Consistoriului Mitropolitan. Reprezentanții Mitropoliei vor să-i liniștească și îi asigură pe aceștia că apelul fostul preot va fi judecat cu deplină obiectivitate și imparțialitate, respectând prezumția de nevinovăție, precum și dreptul la apărare. Ba mai mult, pentru a nu exista suspiciuni privitoare la obiectivitatea procedurii de judecată, ședința Consistoriului, care nu este publică, va fi înregistrată audio și video. Termenul de judecată în cazul apelului promovat de Cristian Pomohaci a fost fixat pentru data de 19 septembrie.

“Facem apel către toți cei ce l-ați cunoscut pe Parintele Cristian și ați simțit ajutorul lui Dumnezeu in urma rugăciunilor aduse in Biserica din Moșuni. Mai sunt câteva zile până in data de 19.09.2017 și de aceea vă rugam să va planificați timpul și programul in așa fel încât sa puteți ajunge la timp. Pentru cei ce nu pot ajunge de dimineața de la ora 09.00 pot veni pe parcursul zilei pentru ca o să dureze. E momentul sa arătăm lumii, presei și liderilor bisericești ca noi oamenii suntem mădularele Bisericii iar Hristos este capul. E timpul sa nu mai tăcem și prilejul sa vorbim despre “cât de mult bine ne-a făcut Dumnezeu. Sa nu lăsăm pietrele sa vorbească in locul nostru, ci Duhul Sfânt să ne dea cuvânt cu putere multă. Așa ne rugăm. Amin.”, este mesajul postat pe pagina de facebook Mosuni.ro.

“Doamne ajuta-ne! Vreau sa fiu alaturi de parintele nostru drag Cristian!” “Dumnezeu o sa facă lumina si o sa aibă grija de părintele Pomohaci. Doamne ajuta amin” au scris credincioșii pe Facebook,”19.09.2017 VOM FI LA SIBIU” este event-ul susținut de Mosuni.ro.

Mesajul Mitropoliei Ardealului:

“Întrucât în mediul virtual, pe site-ul mosuni.ro, s-au lansat apeluri ale susținătorilor domnului Cristian Dorin Pomohaci de a veni la Sibiu în număr cât mai mare în ziua desfășurării ședinței de judecată a Consistoriului Mitropolitan, considerând că prin aceasta vor influența într-un fel desfășurarea procesului, dorim să facem următoarele precizări:

Consistoriul Mitropolitan va judeca apelul domnului Cristian Dorin Pomohaci cu deplină obiectivitate și imparțialitate, respectând prezumția de nevinovăție a acestuia, precum și dreptul la apărare, în condițiile prevăzute de Regulamentul Autorităților Canonice Disciplinare și ale Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în comunicatul Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. Consistoriul Mitropolitan a înregistrat toate documentele de susținere a apelantului primite până în prezent. Pentru a elimina orice suspiciune privitoare la obiectivitatea procedurii de judecată, ședința Consistoriului, care nu este publică, va fi înregistrată audio și video, mai transmit reprezentații Consistoriului.

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVal de proteste in toata tara dupa scumpirile anuntate de Guvern! La Bucuresti se anunta un miting imens!
Articolul următorMicrobuz implicat intr-un grav accident pe Valea Jiului! A fost activat planul rosu: 13 raniti!