Acasă Auto Noua lege a RCA a fost votata! Toti soferii trebuie sa stie...

Noua lege a RCA a fost votata! Toti soferii trebuie sa stie care vor fi noile reguli si tarife!

24
Senatul a adoptat, marţi, propunerea de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule.

Plenul a aprobat raportul de admitere cu amendamente întocmit de Comisia pentru buget cu 73 de voturi ‘pentru’, opt voturi ‘împotrivă’ şi 13 abţineri.

Propunerea de lege este iniţiată de senatorii PSD Viorel Arcaş, Leonardo Badea, Marius Bota, Eugen Teodorovici şi senatorul UDMR Vegh Alexandru, are un caracter ordinar, iar Senatul a adoptat-o, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 74 de voturi ‘pentru’, cinci voturi ‘împotrivă’ şi opt abţineri.

Modificările aduse legii RCA vizează, în primul rând, stabilirea clară a unor criterii pe baza cărora să fie calculat tariful de referință al RCA. Sarcina stabilirii tarifului de referință pentru RCA revine ASF, iar toate firmele asiguratoare sunt nevoite să îl respecte, anunta stiripesurse.ro.

Alte prevederi stipulează că vârsta nu va mai fi un criteriu în stabilirea prețului contractului RCA, că numai cei care părăsesc teritoriul României sunt obligați să plătească cartea verde și că asigurarea RCA poate fi făcută în rate sau pentru o perioadă mai mică de timp (între o lună și trei luni).

De asemenea, a fost avansată și propunerea ca service-ului care refuză repararea unei mașini asigurate să i se retragă licența, iar asiguratorii care nu vor plăti în termenul legal vor avea de suferit, inclusiv prin posibilitatea de a-și pierde licența. Votul final va fi dat de Camera Deputaților.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos