Acasă Auto Politia Rutiera scoate in strada O NOUA ARMA impotriva soferilor! Vezi cum...

Politia Rutiera scoate in strada O NOUA ARMA impotriva soferilor! Vezi cum te poti feri!

14
Fara doar si poate, inamicul numarul 1 pentru soferii romani, in momentul de fata, este reprezentat de faimosul cinemometru laser model TruCAM, nedetectabil, cunoscut drept „pistolul radar”.

Intrat deja in uzul Politiei Rutiere, acest dispozitiv radar produce multe “victime” printre vitezomani, asta in ciuda contestatiilor referitoare la utilizarea aparatului.

E deja de notorietate ca un profesor universitar din Iasi a reusit, recent, sa invinga Politia Romana in instanta, tagaduind capacitatea de functionare a dispozitivului in conditiile impuse de lege, convingand judecatorii ca acesta nu prezinta o „precizie de masurare acceptabila”.

Marea majoritate a brigazilor de politie judetene au achizitionat si folosesc pistolul radar TruCAM, un model produs in Statele Unite si folosit in peste 50 de tari. Incepand cu anul 2017, Politia Rutiera pregateste o noua lovitura. Una decisiva pentru soferii obisnuiti sa calce pedala de acceleratie prea tare.

Conform informatiilor intrate in posesia ziarului “National”, pe autostrada A2 – cea care leaga Bucurestiul de Constanta – cele doua elicoptere MAI care au asigurat in aceasta vara un trafic adecvat, plus masinile neinscriptionate, care surprindeau abateri de la Codul Rutier, vor fi inlocuite de radare-drone. Din cate se pare, noile aparate de detectare a vitezei vor fi folosite in prima faza pe autostrada care duce catre Litoral, urmand ca in scurt timp dronele-radar sa fie utilizate si pe celelalte doua autostrazi in functiune, A1 (Bucuresti – Pitesti) si A3 (Bucuresti – Ploiesti).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos