Cei care nu vor sa gateasca pentru Craciun si vor sa petreaca fara emotii, fie din cauza sarmalelor care ar putea fi prea grase sau a cozonacului care nu prea a crescut sau ca nu este prea dulce, o pot face apeland la o firma de catering. Pretul, probabil nu va fi cu mult peste cel platit daca se gatesc preparatele in casa, doar ca gazdele vor avea mai mult timp sa se pregateasca pentru musafiri.

Sarmale

Firmele de catering se bat in oferte pentru ca de pe masa de Craciun sa nu lipseasca nimic clientilor, astfel incat la urmatoarea petrecere sa fie „deranjate” din nou. Cererea pe segmentul catering de Craciun este una mica, romanul fiind obisnuit sa isi prepare singur de sarbatori mancarea. Odata, ca asa a pomenit de la parinti, pe de alta parte din cauza posibilitatilor financiare reduse.

„Speram ca cererea sa se mentina in acest cel putin ca la nivelul anului 2013. Vindem in jur de cateva zeci de meniuri complete de Craciun”, a spus Daniel Iosif, directorul cityfood.ro.

Oala cu sarmale, cadou

In speranta ca numarul clientilor nu va scadea simtitor fata de anul trecut administratorii firmelor de catering au lasat preturile cam la fel si au hotarat sa acorde unele cadouri celor care fac comenzi.

„Pentru fiecare meniu comandat de Craciun clientii primesc o oala pentru sarmale din lut si una pentru ciorba, cadou”, a spus Daniel Iosif.

Un meniu de Craciun pentru 6 persoane costa la cityfood.ro 295 de lei. Clintii care cumpara pachetul catering de Craciun vor avea cate 6 portii de ciorba de perisoare, de sarmale, de salata de beuf. Meniul mai include cat un kilogram de carnati, caltabos si toba de casa. Pentru gurmanzi meniul mai este prevazut si cu 200 de grame de jumari si 200 de grame de pasta de jumari.

Craciun cu 23 de kilograme de bunatati

Firmele de catering are oferte si pentru familiile mai mari sau pentru cei care vor mancare pentru mai multe zile. Spre exemplu, oalacubunatati.ro are un „meniu complet de Craciun”. Acesta costa 936 de lei si contine urmatoarele mancaruri: bors de porc (2.4 kg.), bors de curcan (2,4 kg.), salata de boeuf (1.8 kg.), piftie porc (1.5 kg.), piftie curcan (1.5 kg.), sarmalute pui (27 buc.), sarmalute porc (27 buc.), friptura de pui la cuptor (2 kg.), friptura de porc la cuptor (2 kg.). De asemenea, cei care vor apela la acest tip de meniu vor avea asigurate si prajiturile. Astfel, in meniu se vor regasi si: placinta cu mere (1.5 kg.), placinta cu branza dulce (1.5 kg.), 2 cozonaci cu nuca (1 kg.), precum si cornulete cu gem si nuca (1.4 kg.). In total comanda va insuma 23 de kilograme de mancare.

Cei care vor sa comande masa de Craciun la o firma de catering o pot face cu ceva timp inainte.

„La noi, ultimele comenzi pentru masa de Craciun se primesc cu 72 de ore inainte, respectiv trei zile”, a completat Daniel Iosif.

Sursa: Romania TV