29.6 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăSocialNu îi împușcă: Ministrul Mediului a anuntat primele măsuri concrete pentru a...

Nu îi împușcă: Ministrul Mediului a anuntat primele măsuri concrete pentru a opri urșii în păduri!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Atacurile urșilor reprezintă un fenomen frecvent în numeroase regiuni în țara noastră, iar dacă instituțiile statului nu reușesc să gestioneze această problemă, braconajul va fi răspunsul cetățenilor – a declarat ministrul mediului, Tánczos Barna. El a precizat că vor fi semnate în curând contracte de finanțare cu fonduri europene pentru programe care să rezolve apariția acestor animale în zonele populate.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor a spus că mai nou nu trece oră fără semnale privind prezența urșilor în zone locuite și pagube create.
”Sunt încă patru cazuri de atac de urs și de pagube generate de aceste atacuri. De câteva zile nu trece aproape o oră să nu primesc un semnal. Fără soluții, braconajul va fi răspunsul cetățenilor. Dacă instituțiile statului nu reușesc să gestioneze această problemă, dacă plățile la pagube se fac cu o întârziere de doi, trei ani de zile, dacă procedura de constatare a pagubelor este prea complicată – sunt 15 milioane de lei plătite în cinci ani de zile”, a declarat Tánczos Barna.

Ca soluții la problema urșilor Tánczos Barna a spus că Ministerul Mediului are în plan investiții în sanctuare și garduri electrice.

”Există în momentul de față în curs de semnare un contract de finanțare pe 10 milioane de euro între Ministerul Mediului și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Acest program include și realizarea unui nou sanctuar. Are un buget de peste 2 milioane de euro pentru garduri electrice. Deci, sunt măsuri în implementare pregătite, prin care anumite probleme cu siguranță vor fi rezolvate”, a mai declarat Tánczos Barna.

Ultimele stiri