Acasă Comentariul zilei „Nu ma voi referi la PSD in acest discurs”. Premierul Orban, moment...

„Nu ma voi referi la PSD in acest discurs”. Premierul Orban, moment de sinceritate la lansarea Programului de Guvernare

84

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi, cu ocazia lansarii programului de guvernare al PNL ca 472 de specialisti, membri ai PNL sau simpatizanti ai partidului, au lucrat la acest plan.

„Va multumesc ca ati ales sa fiti alaturi de noi la prezentarea programului de dezvoltare a Romaniei. Pe 6 decembrie, toti suntem pusi in fata unei alegeri decisive – mergem mai departe si punem in aplicare programul de dezvoltare a Romaniei sau nu. Asta este dilema – atat de simpla, dar atat de importanta. 6 decembrie reprezinta un moment de referinta in istoria Romaniei. Pe 6 decembrie lasam in urma stangaciile si practicile neperformante si ne unim fortele pentru Romania. Nimeni nu va fi lasat in urma in Romania pe care ne-o imaginam si pe care o vom construi. 6 decembrie e un apel national pentru o cauza nationala. Aici nu e vorba despre partizanate politice, este vorba despre viitorul Romaniei, despre ceea ce se va intampla cu noi toti”, a declarat Ludovic Orban, la evenimentul lansarii programului de guvernare al PNL.

Prim-ministrul a mai spus ca, datorita acestui plan de dezvoltare nationala pe care il propune PNL, autoritatile europeneau inceput sa aiba incredere in Romania si pun la dispozitia tarii noastre peste 80 miliarde de euro.

„Dragi romani, acest program de guvernare cu care ne prezentam in fata dumneavoastra e rodul muncii unor specialisti. 472 de specialisti, membri ai PNL sau simpatizanti care au depus efortul pentru a construi acest plan de dezvoltare nationala. Acest plan e bine fundamentat, releva cele mai buni practici internationale, evident adaptat la nevoile romanesti. Acesta e planul pentru dezvoltarea noastra nationala. Tocmai acest plan a determinat autoritatile europene sa aiba incredere in noi si sa puna la dispozitia Romaniei peste 80 miliarde euro. Eu numar 84 miliarde de euro pentru ca numar si banii din programul SURE”, a completat Orban.

Seful Executivului a mai spus ca Romania are capacitatea de a fi in top si stie ca tara noastra poate ajunge mai sus, lucru pe care l-a exprimat inca de la alegerile europarlamentare.

„De-a lungul anilor e adevarat ca de multe ori nu ne-am atins potentialul de dezvoltare, nu ne-am descurcat intotdeauna foarte bine si nu am putut fructifica oportunitatile. Am fi putut reusi intr-un regim de incompetenta notorie dezvolta un plan de dezvoltare pe termen lung? Cu siguranta nu. Locul Romaniei este in top pentru ca avem resursele, capacitatea de a fi in top. Putem mai sus, stiu ca putem si asta e viziunea pe care mi-a exprimat-o inca de la alegerile pentru Parlamentul European. Acest program de dezvoltare pentru Romania e reteta, busola care ne va arata directia spre dezvoltare. Nu exista scurtaturi, variante mai bune, nu exista alte cai. Acesta e motivul pentru care punerea in aplicare a acestui plan de dezvoltare e o cauza nationala. Partenerii nostri ne ofera sprijin in acest sens. Nu ma voi referi la PSD in acest discurs. Nu vreau ca toate aceste alegeri sa fie ca celelalte din trecut. Imi doresc ca aceste alegeri sa fie despre Romania, nu despre partide. Vreau ca aceste alegeri sa fie despre dezvoltare, nu despre acuzatii intre actorii politici. Vreau ca aceste alegeri sa fie despre viitor, nu despre trecut”, a mai precizat presedintele PNL.

La randul ei, Raluca Turcan a afirmat ca PSD a facut prapad in cei 3 ani in care a fost la guvernare, in special in domeniul sanatatii.

„O criza pune la incercare, in primul rand, statul, cu marile sale sisteme publice. Grea incercare pentru Romania pentru ca vreme de 3 ani si cu 3 guverne, PSD nu a fost preocupat de marile sisteme publice, ci doar de marii corupti. Cu PSD au fost 3 ani pierduti pentru Romania. 3 ani in care o tara intreaga a fost tinuta la cheremul marilor corupti din PSD. Criza a devoalat si lipsa de responsabilitate a unor partide, care s-au autoizolat exact atunci cand romanii aveau cea mai mare nevoie de implicare si de decizii corecte. De ajutat nu au ajutat, dar piedici Guvernului PNL au pus. Si pun constant. Nu trebuie sa uitam ca ultimul ministru al Sanatatii din Guvernul Dancila, cu cateva luni inainte de declansarea pandemiei, era arestat pentru ca vamuia contractele de achizitii care vizau, atentie, sala de operatii a Spitalului Judetean Baia Mare. PSD a facut prapad in sistemul de sanatate din Romania! A jefuit constant un sistem care trebuia sa ajute oamenii. Aceasta este adevarata fata a PSD si ea trebuie reamintita romanilor, a declarat vicepremierul.

Ea a mai spus ca angajamentul PNL astazi este sa asigure dezvoltarea Romaniei.

„Astazi, agajamentul nostru ferm este sa asiguram dezvoltarea Romaniei. Incepand cu 6 decembrie, avem oportunitatea sa corectam toate cauzele care au stat la baza slabirii statului roman si sa punem in aplicare reformele amanate de zeci de ani. Un stat slab a convenit de minune PSD. Va rog sa retinem ca aceasta criza sanitara s-a suprapus peste cea bugetara si peste cea institutionala lasate de trei guverne PSD in numai trei ani. Prioritatile noastre au fost clare: – Sanatatea publica mai presus de orice – fara calcule politice meschine in gestionarea crizei; – Investitiile publice, sprijinirea mediului economic si protejarea fiecarui loc de munca; – Fondurile europene – cea mai mare rata de absorbtie de la aderarea noastra in UE”, a completat Turcan.

Aceasta a facut referire si la investitiile pe care le are in vedere PNL.

„De fiecare data cand spunem investitii spunem: – Nivel de trai mai bun, calitatea superioara a educatiei, a sistemului de sanatate, a infrastructurii; – Competitivitate mai mare pentru firmele romanesti; – Locuri de munca mai bine platite; – Atractivitate mai mare pentru investitii private in localitatile Romaniei. Optiunea PNL pentru Dezvoltarea Romaniei prin investitii este sustinuta puternic de Presedintele Klaus Iohannis, care s-a straduit si a reusit sa obtina o finantare uriasa, de 80 de miliarde de euro, in negocierile purtate la Bruxelles. Incepand cu 6 decembrie, Romania intra in epoca dezvoltarii acelerate si a insanatosirii marilor sisteme publice. Educatia – va sta la baza dezvoltarii Romaniei, Romaniei Educate”, a concluzionat viceprim-ministrul.

PNL promite, in Programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024, cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana si majorarea PIB cu peste 450 de miliarde de lei. Salariul mediu net va creste cu 50% pana la finalul perioadei, iar pensia cu 46%. De asemenea, PNL isi propune finalizarea a 970 de kilometri de autostrada si drum expres, dar si continuarea masurilor economice luate in perioada pandemiei – facilitati fiscale si scheme de ajutor de stat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos