Acasă Social Nu ti-ai programat nunta sau botezul?! Vezi zilele din CALENDAR in care...

Nu ti-ai programat nunta sau botezul?! Vezi zilele din CALENDAR in care poti strecura petrecerile

Daca nu ti-ai programat inca nunta sau botezul, iti prezentam mai jos principalele sarbatori din calendar, cand vor fi posturile si ce zile trebuie sa evitati pentru petreceri.

Pe langa zilele de miercuri si vineri de peste an, in afara celor cu dezlegare, insemnate cu harti, in 2014, credinciosii vor tine post pe 5 ianuarie, in ajunul Bobotezei, intre 3 martie si 19 aprilie, cu ocazia postului Sfintelor Pasti, intre 16 si 28 iunie, pentru Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, intre 1 si 14 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, pe 14 septembrie, de Inaltarea Sfintei Cruci si intre 14 noiembrie si 24 decembrie, pentru postul Nasterii Domnului. In nicio zi de post de peste an nu se fac nunti.

In afara zilelor de post de peste an, nu se fac nunti in zilele Praznicelor imparatesti si nici in ajunul acestora, in saptamana lasatului sec de carne (23 februarie – 1 martie), in Saptamana Luminata (21-27 aprilie), in perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decemrbie – 6 ianuarie 2015) si nici intre 3 martie si 19 aprilie, cu ocazia postului Sfintelor Pasti, intre 16 si 28 iunie, pentru Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, intre 1 si 14 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, pe 14 septembrie, de Inaltarea Sfintei Cruci si intre 14 noiembrie si 24 decembrie, de postul Nasterii Domnului.

Duminica Floriilor va fi pe 13 aprilie, iar Duminica Pastelui va fi pe 20 aprilie in 2014. Inaltarea Domnului va fi joi, pe 29 mai, iar Rusaliile vor fi duminica, pe 8 iunie.

Adormirea Maicii Domnului este vineri, pe 15 august, iar Sfantul Apostol Andrei va fi sarbatorit duminica, pe 30 noiembrie.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDorm in acelasi pat, dar lucreaza la televiziuni rivale. Cuplurile concurente din showbiz-ul romanesc!
Articolul următorPierderea de timp este cea mai ireparabila si tocmai ea este aceea care pricinuieste cea mai putina neliniste – Axel Oxenstierna