Acasă Comentariul zilei Nu va faceti planuri pentru Paști! Raed Arafat: ”Tulpina nouă este din...

Nu va faceti planuri pentru Paști! Raed Arafat: ”Tulpina nouă este din ce în ce mai predominantă. O persoană infectează 5 oameni”

236

Coordonatorul DSU, Raed Arafat, susține că numărul de cazuri Covid-19 din țara noastră o să crească. Asta pentru că noua tulpină este tot mai prezentă și mai puternică. El a explicat faptul că un om transmite acum virusul la cinci persoane.

„Tendința este de creștere. Nu mai este de platou.

Tulpina nouă este din ce în ce mai predominantă. O persoană infectează 5 oameni. Numărul de infectați este mai mare. Asta dacă nu cumva ținem în frâu situația.

Nu sunt clarvăzător să spun exact. Dar măsurile sunt menite să încetinească. Sperăm să fie evidente”, a spus Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă exclude, în următoarele două săptămâni, 10.000 de infectări pe zi, secretarul de stat din MAI a răspuns: „Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000 … e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creștere”.

La ce se așteaptă de Paști

„Noi sperăm să nu ne întoarcem la măsuri similare cu anul trecut de Paști. Eu nu mă pronunț acum, atacurile au fost foarte tendențioase în ultimul timp. Noi sperăm să fie o situație controlabilă și cât mai ok”, a conchis Raed Arafat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos