Acasă Comentariul zilei Oreste ia atitudine fata de gestul bolsevic al lui Vlad Voiculescu de...

Oreste ia atitudine fata de gestul bolsevic al lui Vlad Voiculescu de a sterge crucea de pe pliantele Ministerului Sanatatii

804

Jurnalistul Oreste Teodorescu a luat atitudine joi, la scurt timp dupa ce in spatiul public a aparut scandalul iscat de Ministerul Sanatatii, condus de Vlad Voiculescu, acesta stegand de pe pliante crucile de pe biserica.

”Un nou gest bolșevic de la “oamenii noi”

Catedrala ortodoxa metropolitana din Timișoara este simbolul jertfei pentru libertate! Pe treptele ei au fost uciși in 1989, cu rafale de mitraliere,martirii anticomuniști. Neomarxistii lui Vlad Voiculescu comit un veritabil atentat asupra edificiului, scoțând crucile din simbolurile grafice! Mizerabil!!!”, a comentat Oreste Teodorescu pe pagina personala de facebook.

Numerosi localnici si jurnaliştii au reacţionat joi cu privire la fotografia folosită într-o campanie de vaccinare a ministerului. Problema este că în imagine nu apar crucile Catedralei din Timişoara.

„Ministerul Sănătăţii a șters crucile de pe Catedrala din Timişoara. Pentru a câta oară şi până când, simbolul cel mai de preţ al spiritului liber al Timişoarei trebuie să fie umilit, ciuntit? Până unde este lăsat satan să mai urce pe sfânta noastră Catedrală?

Să ciunteşti sfântului lăcaş de rugăciune crucile, sub diferite forme de manipulare? Este o blasfemie lăsată să prindă contururi tot mai îndrăzneţe. Cu faţa spre Catedrală au stat sutele de mii de timişoreni în Decembrie 1989, în genunchi, spunând Tatăl nostru, pentru a scăpa de gloanţele ucigaşului regim securisto-comunist, cerând libertatea.

După prea puţini ani de poziţie a cârtiţei ascunse în întuneric, rămăşiţele acelora au uitat ce a însemnat Timişoara, Decembrie 1989, martirii ei, cenuşa lor batjocorită, crucea din sufletul fiecărui timişorean creştin. Au început să iasă la iveală, tot mai vocali şi dornici de a se impune ca noi lideri. În schimb, este folosită imaginea Timişoarei în tot felul de campanii electorale sau neelectorale.

Catedrala Timişoarei a apărut de mai multe ori stilizată grafic sau reprezentată ca artă modernă, fără cruci. Timişorenii adevăraţi au ripostat. Acum vine Ministerul Sănătăţii să facă o campanie pro-vaccinare împotriva COVID, prezentând imaginea Catedralei Mitropolitane din Timişoara, din nou, fără cruci.

În locul crucilor este câte o linie verticală. Ce pot însemna aceste beţe cocoţate pe vârfurile Catedralei? Cum este posibil ca clericii care, tocmai ei, ar trebui să ia cei dintâi atitudine împotriva a ceea ce blasfemiază simbolul credinţei şi să (se) (auto)sesizeze, să tacă? În faţa cui dau sfinţiile lor ascultare?”, scrie evz.ro.

Totodata Arhiepiscopia Timișoarei – Mitropolia Banatului – își exprimă surprinderea și regretul față de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătății pe pagina sa oficială de facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timișoara, fără crucile de pe turle.

”De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timișoarei și a Banatului, este reprezentată fără crucile așezate pe turle, ca simbol al biruinței asupra răului și nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate”, spun preotii.

Ca urmare a acestui scandal, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Bogdan Oprea, si-a anuntat, joi, demisia din functie. El a fost numit in aceasta functie cu doar o luna si jumatate in urma.

„De astazi revin exclusiv la cariera mea didactica, de cercetare si la proiectele de voluntariat care m-au imbogatit atat de mult sufleteste in ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sanatatii inceteaza, ii multumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toata aceasta perioada si pentru prietenie si-i doresc mult succes in procesul de reforma atat de necesar pe care si l-a asumat cu curaj.

Noi ne revedem aici, in curand, cu primul manual de combatere a fake news-ului si dezinformarii online din Romania, pe care-l voi publica la Polirom, si cu un podcast pe acelasi subiect. Keep in touch!”, a scris Bogdan Oprea pe pagina sa de Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos