Acasă Sanatate Nu vom mai avea nevoie de DENTISTI! A fost inventat dintele care...

Nu vom mai avea nevoie de DENTISTI! A fost inventat dintele care se GENEREAZA singur!

86

Oamenii de ştiinţă chinezi au reuşit să obţină structuri asemănătoare dinţilor din celule stem pluripotente (celule iPS), a informat Academia Chineză de Ştiinţe (CAS), relatează marţi Xinhua.

 Descoperire revoluţionară. Structurile s-au dovedit a avea proprietăţi fizice, precum elasticitatea şi duritatea, care sunt asemănătoare celor găsite în dinţii umani, potrivit unui comunicat emis de CAS marţi.
 Echipa de cercetare a fost condusă de Pei Duanqing, cercetător de la Institutul de Biomedicină şi Sănătate Guangzhou din cadrul CAS.

Un document legat de această descoperire a fost publicat online în revista Regenerarea Celulară, conform agerpres.ro.


Citeste si:

Cum sa iti vindeci o CARIE fara a merge LA DENTIST!

 Scapa de tartru folosind un leac existent in orice bucatarie!


Oamenii de ştiinţă au diferenţiat celule iPS derivate din urina umană şi apoi le-au recombinat cu mezenchim dentar izolat din embrioni de şoareci. Ceea ce s-a obţinut a fost ulterior transplantat în organismul şoarecilor şi structurile asemănătoare dinţilor au fost recuperate în trei săptămâni.

Structurile asemănătoare dinţilor au aceleaşi caracteristici ca şi dantura umană, inclusiv smalţul dentar, dentina şi pulpa dentară, se menţionează în declaraţie.

‘În prezent există unele probleme de cercetare, cum ar fi utilizarea de celule de la şoareci, o rată de succes redusă şi o duritate scăzută a smalţului, însă acestea vor fi rezolvate prin cercetări suplimentare’, a spus Pei Duanqing.

Pei a afirmat că rezultatele cercetării au demonstrat că tehnica celulelor iPS obţinute din urină poate fi utilizată pentru regenerarea ţesuturilor dentare ale pacienţilor şi chiar a dinţilor şi poate fi dezvoltată în continuare pentru screening-ul medicamentelor sau în terapii clinice de regenerare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos