Acasă Social Lege noua! Daca ai copil la gradinita primesti un TICHET SOCIAL de...

Lege noua! Daca ai copil la gradinita primesti un TICHET SOCIAL de 50 de lei!

33

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, susține că, începând cu data de 1 ianuarie 2016, un număr de 111.000 de copii din familiile defavorizate, cu vârste cuprinse între trei și șase ani, ar putea primi un tichet social în valoare de 50 de lei pe lună pentru a putea merge la grădiniță.

„Intrând în casele unde avem copii cu vârstele cuprinse între trei și şase ani și care provin din familii defavorizate, care nu au posibilitatea de a merge la grădiniță, s-a făcut o inițiativă legislativă plecând de la acest proiect pilot care prevede ca fiecărui copil care provine din familii defavorizate să i se acorde un tichet social de 50 de lei pe lună pentru a putea merge la grădiniță”, a declarat Rovana Plumb, citata de agerpres.ro.


 

Citeste si:

Copilul tau are Ipad? Steve Jobs NU-SI LASA niciodata copii sa-l foloseasca! Vezi de ce!

Solutia BOR la valul de imigranti: Sa facem mai multi copii decat sunt refugiati sirieni!


 

Ea a precizat că tichetul social va fi acordat pentru 111.000 de copii care provin din familiile defavorizate, are un impact bugetar de 39 milioane de lei pe an și se dorește introducerea lui de la 1 ianuarie 2016.

„Acest tichet social se dă sub forma unui voucher care nu va putea fi transformat în bani, cu el se vor putea cumpăra alimente, hăinuțe, jucării sau rechizite pentru acești copii care provin din familiile defavorizate. Tichetul are valoarea de 50 de lei pe lună. Vor primi copiii din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depășește de două ori venitul minim garantat”, a explicat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a arătat că acordarea tichetului social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță.

„Acordarea acestui tichet social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță, iar absențele motivate pot fi făcute numai pe o perioadă de 50% din timpul lunii în care aceștia merg la grădiniță”, a explicat Plumb.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos