33.3 C
București
luni, iunie 17, 2024
AcasăDivertismentComentariul zilei”Nu vreti in UE, dar vreti spitale cu bani europeni” - Maia...

”Nu vreti in UE, dar vreti spitale cu bani europeni” – Maia Sandu i-a pus la punct pe pro-rusii moldoveni

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o replica taioasa la adresa unui deputat gagauz care i-a reprosat ca Gagauzia nu va beneficia de fonduri UE pentru construirea unui spital, asa cum se intampla la Cahul. „In UE nu vreti, dar spital de la UE – vreti”, a replicat Maia Sandu.

Adunarii Populare a Gagauziei Dmitrii Konstantinov i-a adresat presedintei tarii Maia Sandu o scrisoare, prin care o roaga sa intervina pentru deschiderea unui spital de nivel regional in UTA Gagauzia. El a mentionat ca donatorii europeni planifica sa investeasca in deschiderea unor spitale regionale moderne, iar autoritatile de la Comrat si-ar dori o astfel de institutie publica si in municipiul lor.

„Din pacate, Ministerul Sanatatii planifica deschiderea unui spital regional in sudul R. Moldova doar in mun. Cahul. In UTA Gagauzia, care dispune de 3 spitale regionale si care deservesc nu doar populatia din autonomie, ci si din raionalele vecine din sudul tarii (Basarabeasca, Cantemir, Cimislia, Taraclia si chiar Cahul) nu se planifica, cu regret”, mentioneaza Konstantinov in scrisoarea adresata Maiei Sandu, citata de newsmaker.md.

„Reiesind din cele expuse si tinand cont de atributiile constitutionale ale presedintelui tarii noastre, va rugam sa va adresati Guvernului Republicii Moldova cu rugamintea de a analiza problema aceasta, de dorit cu intreprinderea unei vizite in autonomia gagauza, pentru determinarea posibilitatii deschiderii unui spital regional in capitala UTA Gagauzia, mun. Comrat”, a aratat Konstantinov.

Subiectul a fost abordat si in cadrul intrevederii din 2 septembrie a Maiei Sandu cu deputatii Adunarii Populare. Atunci, spiritele au fost incinse la maximum, iar alesii locali s-au adresat presedintei pe tonuri ridicate. Alesii locali au criticat faptul ca Moldova a obtinut statutul de tara-candidat la aderarea la UE fara consultare publica si au pledat pentru o apropiere mai mare de Rusia.

La un moment dat, unul dintre deputati a mentionat si subiectul deschiderii unui spital la Comrat si a remarcat ca „Gagauzia nu a fost inclusa in acest plan”.

„In UE nu vreti, dar spital de la UE – vreti. Trebuie de decis”, i-a dat replica presedinta tarii.

Ultimele stiri