Acasă Sanatate Nuntile si botezurile interzise in Romania. Orban: „Voi propune sistarea evenimentelor private”

Nuntile si botezurile interzise in Romania. Orban: „Voi propune sistarea evenimentelor private”

552

Premierul Orban a anuntat, luni, ca va propune interzicerea participarii la evenimente private. Intre acestea se afla si botezurile si nuntile.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar ca reprezinta una dintre sursele de imbolnavire. Sau revenirea la maximum 20 de persoane, in familie. Azi legea este cu maximum 50 de persoane, dar sunt foarte multi de organizatori de evenimente care nu respecta legea. Obiectivul nostru este sa oprim raspandirea virusului”, a declarat Orban.

In acest moment sunt permise evenimentele la care participa 50 de persoane in spatiu inchis si 100 de persoane in aer liber.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca deocamdata nu sunt discutii legate de carantinarea Bucurestiului, orasul cu cel mai mare numar de imbolnaviri.

„Dupa cum stiti, libertatea deciziei dupa anumite valori este la comitetele judetene (pentru situatii de urgenta – n.r.) sau Comitetul Municipiului Bucuresti pentru coordonarea interventiei. Se merge strict pe acele masuri locale, dar si acele masuri restrictive in vederea scaderii numarului de cazuri noi prin scaderea transmiterii. In contextul in care vom avea o transmitere libera accentuata cu o crestere exponentiala a numarului de cazuri noi se vor lua si alte decizii. Deocamdata, nu avem in discutii carantinarea Bucurestiului”, a spus ministrul Sanatatii.

El considera ca ar trebui respectate restrictiile impuse inca de la inceputul acestei pandemii.

„Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun sa ne inchidem doua luni. Din punctul meu de vedere ar trebui sa respectam niste restrictii pe care le-am impus inca de la inceputul acestei pandemii si sa ne gandim la cei de langa noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, (…) sa ne gandim la un corp medical care in acest moment si ei sunt cu credinta in suflet si sunt la munca de la inceputul acestei pandemii si merg in continuare. Tin sa le multumesc inca o data pentru acest lucru. Suntem impreuna, suntem acolo si sper ca cei care ne furnizeaza aceste cazuri care inainte de a ajunge in spital nu cred in aceste cazuri sa isi reaseze atat atitudinea, cat si discursul”, a aratat ministrul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos