10.6 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSocialSanatatePresedintele Iohannis: Recomand purtarea măștii tot timpul când ieșim din casă

Presedintele Iohannis: Recomand purtarea măștii tot timpul când ieșim din casă

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după o vizită la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), că le recomandă cetățenilor să poarte mască de protecție în aer liber.

„Mi-au prezentat viziunea care s-a format aici si m-am bucurat sa constat ca abordarea noastra este cam la fel. Nu trebuie sa intram in panica, dar sa fim constienti ca ne aflam intr-o situatie publica de sanatate deosebit de grava. Si daca vrem sa avem o viata apropiata de normalitate este absolut obligatoriu sa respectam cateva norme arhicunoscute, purtatul mastii, pastrarea distantei, igiena mainilor, evitarea aglomerarilor si da, acolo unde in anumite localitati incidenta este mai mare, trebuie introduse restrictii specifice.

Despre restrictii am vorbit destul de mult. Am observat ca descentralizarea a fost un lucru bun, dar este nevoie de mai multa clarificare si am convenit cu INSP, cu dl Tataru si cu echipa mea sa se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, eficiente si corelate cu situatia din fiecare localitate.

Am purtat o discuţie mai lungă despre mască. Cam toţi specialiştii sunt de părere că masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Voi duce această discuţie mai departe şi vom avea probabil mai multe discuţii despre unde şi când purtăm masca. Eu recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiti din casă. În spaţiul public, indiferent că e în interior sau exterior e bine să purtăm mască”, a declarat seful statului.

Ultimele stiri