24.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăStirea zileiClujO familie de lângă Cluj produce cel mai bun ulei din Europa!

O familie de lângă Cluj produce cel mai bun ulei din Europa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

O tânără a dezvoltat în Cluj o afacere începută de tatăl ei cu 16 ani în urmă, renunțând în final la locul său de muncă din București.

Familia Feliciei Tulai, este din comuna clujeană Luna, acesta produce ulei presat la rece încă din anul 1998. Felicia, în anul 2011, lucrase timp de șapte ani în domeniul leasingului, apoi a hotărât că vrea să se alăture afacerii de familie.

“A fost anul în care m-am decis să îmi dau mie un an pentru a vedea dacă pot să creez un brand din munca părinţiilor mei”, spune Felicia.

Înainte de venirea Feliciei, tatăl său vindea uleiul presat la rece  vecinilor și prietenilor lui. Acum, garajul lor este un adevărat deposit, familia începând să producă și alte tipuri de ulei preset la rece iar produsele lor sunt prezente în mai multe magazine (magazine bio) în țară.

În acest an, uleiul Luna Solai a primit premiul “Superior Taste Award” cu o stea din aur din partea Institutului de Calitate şi Gust de la Bruxelles.

Uleiul produs de familia clujeană se găseşte acum în magazine din nouă judeţe ale ţării, plus municipiul Bucureşti. Sunt obţinute, prin presare la rece, uleiuri de floarea soarelui, dovleac, in, nucă, rapiţă şi cânepă.

Acest ulei presat la rece este produs prin zdrobirea semințelor oleaginoase și presarea lor fără a fi supuse unor procese termice. Folosirea căldurii la fabricarea uleiului sporeşte cantitatea de produs obţinută, însă rărește cantitatea de vitamine, minerale şi substanţe nutritive, modifică aroma naturală, calitatea lor şi aduce modificări organoleptice. Tehnologia aplicată ajută la păstrarea gustului natural, specific seminţelor, şi permite extragerea într-o proporţie mai mare a nutrienţilor, antioxidanţilor, vitaminelor, mineralelor, comparativ cu celelalte procedee.

Articol relatat de portalul World Wide România.

Ultimele stiri