Incident tragic în această dimineață la Aerodromul Luncani de lângă Câmpia Turzii, județul Cluj. Omul de afaceri Vlad Lupaș, CCO la lanțul de restaurante Salad Box, a decedat după un salt eșuat cu parașuta.

Incidentul s-a petrecut în această dimineață. Vlad Lupaș a decolat de pe Aerodromul Luncani însă n-a mai ajuns viu la sol. Potrivit primelor informații, parașuta principală a acestuia nu s-a deschis, iar apoi și parașuta secundară i-a făcut probleme, parașutistul izbindu-se violent de pământ după o cădere în gol de la o înălțime de 3000 de metri.

Medicii sosiți de urgență la fața locului nu l-am mai putut ajuta pe tânărul grav rănit și au fost nevoiți să constate decesul.

Cauza probabilă pentru producerea tragediei este o defecțiune la parașuta cu care era echipat Vlad Lupaș. Aflat în avion, la câteva mii de metri altitudine, lui Vlad Lupaș i s-a deschis accidental parașuta de rezervă, care a fost trasă în afara avionului de curenții puternici de aer. Odată cu parașuta de rezervă în afara avionului a fost tras și Vlad Lupaș, care s-a izbit în aer de aripa din spate a avionului,. după carfe și-a pierdut cunoștința și a căzut apoi în gol de la 3.000 de metri altitudine, anunță Someșeanul.ro.

Colegii acestuia au asistat neputincioși la întreaga scenă dramatică, neavând cum să-l ajute pe tânărul de 27 de ani. Acesta s-a izbit violent de sol și a decedat pe loc.

content-image

content-image

content-image