11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăACTUALITATEO femeie a facut puscarie NEVINOVATA! Senatul cere demisia lui Kovesi!

O femeie a facut puscarie NEVINOVATA! Senatul cere demisia lui Kovesi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Scotand in fata cazul femeii care a stat sase luni in arest nevinovata, seful Senatului si alti parlamentari cer acum oficial demisia Codrutei Kovesi. Tariceanu, alaturi de mai multi senatori, i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care solicita ca Stanciu si Kovesi sa plece din fruntea celor doua institutii judiciare.

In documentul citat, senatorii vorbesc despre cazul femeii acuzate ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti si care a stat in arest preventiv timp de sase luni, inainte ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sa decida ca este nevinovata si sa o achite.

„Permiteti-ne mai intai sa evocam evenimentul a carui gravitate ne-a determinat sa va scriem. Pe 21 mai, Curtea de Apel din Bucresti a stabilit definitiv nevinovatia cetateanului Mariana Rarinca. Judecatorii au constatat ca aceasta a petrecut mai mult de sase luni in arest preventiv pentru o fapta pe care nu a comis-o si pentru care nu au existat vreodata probe. Doamna Rarinca, un cetatean fara influenta ori legaturi politice, a fost arestata pe nedrept si cu sfidarea oricaror garantii constitutionale de care Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Laura-Codruta Kovesi, in urma unui denunt calomnios facut de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu”, se mentioneaza in documentul citat.

Semnatarii scrisorii ii cer in continuare presedintelui Iohannis sa le inlature de la conducerea celor doua institutii pe Kovesi si Stanciu, care, in opinia senatorilor, ocupa functiile de inalti magistrati in mod nedemn.

„Intr-o asemenea situatie, in care drepturile si libertatile fundamentale ale unui cetatean obisnuit au fost incalcate de catre doi inalti magistrati in mod deliberat si cu rea credinta, ve cerem, Domnule Presedinte, sa folositi atat instrumentele constitutionale si legale de care dispuneti, cat si autoritatea morala inerenta institutiei Presedintelui Romaniei pentru a le inlatura, prin demitere ori prin demisie, din functiile pe care le ocupa in mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu si Laura – Codruta Kovesi”, se precizeaza in scrisoarea semnata de senatorii PLR Calin Popescu-Tariceanu, Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghise si Nicolae Nasta.

Mai mult, senatorii ii cer sefului de stat sa solicite CSM declansarea unor anchete disciplinare pe numele celor doi magistrati, scrie ziare.com.

„Exista in acest moment atat suspiciunea rezonabila, cat si indicii temeinice ca Presedintele ICCJ si Procurorul Sef al DNA au utilizat abuziv intregul dispozitiv al puterii represive a statului impotriva unui cetatean obisnuit doar pentru atingerea unui interes privat de natura patrimoniala”, se mai arata in scrisoarea deschisa.

Senatorii l-am mai rugat pe Iohannis sa se alature demersurilor Parlamentului de a aduce modificari Codului de Procedura Penala, astfel incat persoanele suspectate de fapte fara violenta sa nu mai poata fi arestate preventiv, iar sintagma „suspiciuni rezonabile” sa fie inlocuita cu „indicii temeinice”, ca preconditie pentru punerea in miscare a actiunii penale.

Tariceanu si colegii sai liberali mai sustin in scrisoarea adresata presedintelui ca acum este evident ca arestul preventiv nu este o „temere a oamenilor politici”, ci „un flagel real ce distruge viata si incalca demnitatea a mii de cetateni obisnuiti”.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri