Acasă Romani in strainatate O fetita din Romania, de doar 12 ani, a DOBORAT RECORDUL MONDIAL!...

O fetita din Romania, de doar 12 ani, a DOBORAT RECORDUL MONDIAL! A ajuns in varful celui mai INALT VULCAN din lume!

Dor Geta Popescu a devenit cea mai tanara alpinista din lume care a urcat pe Ojos del Salado, un varf de 6 893 de metri altitudine, aflat in Anzii Cordilieri, in desertul Atacama la granita intre Chile si Argentina.

Ascensiunea, care nu a fost deloc una usoara a durat 9 ore.  Ojos del Salado, aflat la granita dintre Chile si Argentina, face parte din lantul muntos Anzii Cordilieri si a fost escaladat pentru prima oara in 1937.

Recordul precedent de varsta, 14 ani, ii apartinea Crinei Coco Popescu si data din 28 decembrie 2008, informează hotnews.ro.

“Da, am reusit! Sunt fericita ca am reusit in conditiile dificile de altitudine, vant, temperatura si ariditate ale lui Ojos del Salado. A fost cea mai lunga si dificila expeditie a mea de pana acum si reusita ma motiveaza, ma face sa ma simt speciala si sa ma pregatesc pentru noi ascensiuni de record”, a spus tanara alpinista.

Ea este campioana nationala la escalada si membra a Lotului National de Escalada – copii, din anul 2011. Detine titlul de Cataratorul Anului in 2013, titlu acordat de Federatia Nationala de Escalada. Geta a obtinut primul record cand avea 10 ani, in august 2013, devenind cea mai tanara alpinista care a atins Varful Ararat (5.
137 de metri).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUnul dintre cei mai IUBITI preoti FACE PRAF femeile: Au ele BOALA asta, a lor!
Articolul următorPrintul Paul de Romania a fost RETINUT de DNA! E acuzat in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE!