Acasă Economie O importanta banca din Romania DISPARE de pe piata! Vezi ce se...

O importanta banca din Romania DISPARE de pe piata! Vezi ce se va intampla cu clientii!

3566

O banca din Romania urmeaza sa fie cumparata de grupul international OTP,in prezent existand planuri serioase pentru achizitie.

„Suntem interesaţi de achiziţionarea unei bănci de mărime medie din România pentru a ne dezvolta, iar banii nu sunt o problemă. În prezent există trei astfel de instituţii financiare pe care le luăm în calcul. Nu excludem nici achiziţia de portofolii şi ne-ar interesa portofolii de retail sau IMM-uri”, spune Wolf László, Director General Adjunct OTP Group, Divizia Corporaţii, citat de Capital.ro.

După ce a cumpărat Millennium Bank, grupul ungar OTP şi-a propus  să îşi continue expansiunea.  Obiectivul băncii este de a ajunge la 5% în următorii doi-trei ani şi este dificil de realizat doar pe cale organică

În România,  minim patru bănci sunt la vânzare, dintre care amintim, Bancpost, care are cota de piaţă de 3%, Banca Românească, cu o cotă de piaţă de 1,8%, Veneto Banca cu 1,3% şi Marfin Bank cu 0,6%.

Anul trecut, OTP Bank România a raportat un profit de 5,34 de milioane de euro, respectiv 1,65 miliarde forinţi, ceea ce înseamnă că vorbim despre o creştere de 12% faţă de anul anterior.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos