Acasă Economie O importanta banca din Romania DISPARE de pe piata! Vezi ce se...

O importanta banca din Romania DISPARE de pe piata! Vezi ce se va intampla cu clientii!

O banca din Romania urmeaza sa fie cumparata de grupul international OTP,in prezent existand planuri serioase pentru achizitie.

„Suntem interesaţi de achiziţionarea unei bănci de mărime medie din România pentru a ne dezvolta, iar banii nu sunt o problemă. În prezent există trei astfel de instituţii financiare pe care le luăm în calcul. Nu excludem nici achiziţia de portofolii şi ne-ar interesa portofolii de retail sau IMM-uri”, spune Wolf László, Director General Adjunct OTP Group, Divizia Corporaţii, citat de Capital.ro.

După ce a cumpărat Millennium Bank, grupul ungar OTP şi-a propus  să îşi continue expansiunea.  Obiectivul băncii este de a ajunge la 5% în următorii doi-trei ani şi este dificil de realizat doar pe cale organică

În România,  minim patru bănci sunt la vânzare, dintre care amintim, Bancpost, care are cota de piaţă de 3%, Banca Românească, cu o cotă de piaţă de 1,8%, Veneto Banca cu 1,3% şi Marfin Bank cu 0,6%.

Anul trecut, OTP Bank România a raportat un profit de 5,34 de milioane de euro, respectiv 1,65 miliarde forinţi, ceea ce înseamnă că vorbim despre o creştere de 12% faţă de anul anterior.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCredinciosii ii sarbatoresc astazi pe cei 40 de mucenici! De ce se beau 44 de pahare si ce trebuie sa faci ca sa-ti mearga bine tot anul!
Articolul următorUn fost ministru al Finantelor anunta ca guvernul Grindeanu a dat startul la MAREA EVAZIUNE nationala!