Acasă Stiri locale O inventie romaneasca CUCERESTE Europa! Scuterul ”Made in Romania” face furori in...

O inventie romaneasca CUCERESTE Europa! Scuterul ”Made in Romania” face furori in strainatate!

128

Scooterson este un scuter inteligent, creat la Arad, care va ajunge în curând pe piață. Precomenzile încep luna viitoare.

Interesantul mijloc de transport îmbină proprietățile unui scuter cu cele ale unei trotinete, fiind pornit prin împingerea din picior, care, de asemenea, stabilește și viteza de rulare.

Scuterul este creația lui Mihnea de Vries, fost producător la televiziunea UTV și la studiourile 7G. El a fost ajutat de Ionuț Predescu, industrial designer, George Poenaru, software engineer, și Flavius Bălaj, cofondator și mentor, scrie start-up.ro.

Creația a primit medalia de aur la Salonul de Invenții Traian Vuia din Timișoara și va ajunge curând pe străzi. Cântărește aproximativ 35 de kilograme și va avea un preț de 3.500 de euro, plus taxe.


Citeste si:

Inventie in materie de vestimentatie: Tricoul care se spala singur!

FOTO – Inginerii romani au construit PRIMA LOCOMOTIVA DIN LUME care merge cu biodiesel!


Scooterson este un vehicul inteligent, destinat mediului urban. Nu are cheie de contact și nici accelerație, fiind necesară conectarea lui la telefonul mobil.

Viteza maximă pe care o poate atinge este de 25 de kilometri pe oră. Scooterson oferă numeroase date pe telefonul mobil, cum ar fi viteza, informații despre baterie și despre trafic.

Vehiculul se conectează în Cloud și transmite cele mai bune setări de accelerație și putere. Mai mult, după folosire, roțile scuterului se blochează automat, iar dacă este mutat, trimite o alertă pe telefonu mobil al proprietarului.

Are GPS inclus, iar autonomia sa pe șosea este de cel puțin 50 de kilometri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos