Acasă Dolj FOTO – Inginerii romani au construit PRIMA LOCOMOTIVA DIN LUME care merge...

FOTO – Inginerii romani au construit PRIMA LOCOMOTIVA DIN LUME care merge cu biodiesel!

Inginerii români de la Reloc-Electroputere VFU Craiova au construit prima locomotivă din lume care utilizează biodisel sau ulei vegetal

„Are două fundamente: unul legat de mediu şi unul legat de costuri.  Această locomotivă funcţionează cu biocombustibil şi este prietenoasă cu mediul, nu polulează. Nu conţine sulf, iar noxele sunt cu cele puţin 50% mai mici decât la utilizarea motorinei clasie“, a precizat Călin Graţian, preşedintele Reloc-Electroputere VFU Craiova.

 Conducerea fabricii din Craiova vor să exporte locomotiva care deține o viteză de 100 kilometri pe oră.

Citeste si:

Inginerul roman care lucreaza in Germania, la CASA VIITORULUI, iti spune CUM SA REDUCI FACTURA LA CALDURA CU 90 LA SUTA!


„Cu siguranţă este un produs unic în lume. Mai este, din câte ştiu eu, un proiect similar în Canada, dar nu de o astfel de anvergură. Sunt diferenţe tehnice majore între proiectul nostru, făcut la Craiova, şi cel făcut de canadieni“, a spus inginerul Cezar Buică, citat de adevărul.ro.

Acesta mai subliniază că proiect a fost unul secret, doar cei care au lucrat efectiv la el ştiind cu exactitate cum va arăta produsul final.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMesaj OFICIAL al NASA: Un asteroid URIAS se apropie de Pamant! Pastorul John Hagee spune va aduce SFARSITUL LUMII!
Articolul următorNorvegianul care dupa ce a vazut 198 de tari a ajuns in Romania: Aveti o tara UIMITOARE!