Acasă Romani in strainatate O noua tara europeana interzice accesul romanilor

O noua tara europeana interzice accesul romanilor

Danemarca a anuntat joi ca Romania a fost inclusa pe lista tarilor „inchise”. Astfel, calatoriile in scop turistic ale romanilor nu vor mai fi acceptate incepand de sambata, 1 august 2020, de la ora 00.00.

Cetatenii romani vor putea calatori in Danemarca doar in baza unei liste de „motive intemeiate” elaborate de autoritatile daneze. De asemenea, acestia vor putea sa intre pe teritoriul Danemarcei fara prezentarea unui test negativ pentru COVID-19, dar numai daca nu au simptome specifice bolii.

Persoanelor care sosesc din Romania li se va „recomanda ferm” carantinarea timp de 14 zile la intoarcerea in Danemarca.

Tranzitarea Danemarcei va fi permisa pentru deplasarea in scop turistic in alta tara decat Danemarca, dar numai cu dovada unei rezervari la o unitate de cazare.

Modificarea conditiilor de calatorie in Danemarca in context COVID-19 – Romania a fost inclusa pe lista tarilor ”inchise”

Pe fondul evolutiei negative a situatiei epidemiologice din Romania, de sambata, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi conditii de calatorie in Danemarca in context COVID-19.

1. Cetatenii romani vor putea continua sa calatoreasca in Danemarca in baza listei ”motivelor intemeiate” elaborate de autoritatile daneze competente (la fel ca pana in prezent), INSA NU VOR MAI FI ACCEPTATE CALATORIILE IN SCOP TURISTIC/in baza rezervarii a 6 nopti de cazare. Pentru informatii detaliate privind lista ”motivelor intemeiate”, va recomandam sa consultati http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.

2. Intrarea cetatenilor romani pe teritoriul Danemarcei va fi permisa FARA prezentarea unui test COVID-19. Totusi, persoanelor care prezinta simptome clare de infectie (de exemplu, tuse uscata si febra) nu le va fi permisa intrarea.

3. Persoanelor care sosesc din Romania li se va RECOMANDA FERM O PERIOADA DE CARANTINA TIMP DE 14 ZILE la intoarcerea in Danemarca.

4. Tranzitarea Danemarcei va fi permisa, in continuare, doar in urmatoarele conditii: deplasare in scop turistic intr-o alta tara decat Danemarca (va fi solicitata dovada unei rezervari la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare in baza listei ”motivelor intemeiate” intr-o alta tara decat Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infectie (de exemplu, tuse uscata si febra) nu le va fi permis sa tranziteze Danemarca.

5. Cu privire la recomandarile de calatorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecarile din Danemarca, in conditiile in care Romania a fost plasata pe lista tarilor ”inchise”, gradul de risc a fost ridicat la ”portocaliu” (evitarea calatoriilor nenecesare).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUE strica toata propaganda PSD: Romania are una dintre cele mai mici rate ale somajului din Europa!
Articolul următorEmil Boc: „Suntem pe cont propriu în lupta cu virusul COVID”