Acasă Romani in strainatate Grecia anunță noi restricții pentru turiști. Intră în vigoare începând de mâine

Grecia anunță noi restricții pentru turiști. Intră în vigoare începând de mâine

197

Guvernul grec va introduce obligativitatea purtării măştii pe punţile feriboturilor care navighează spre insule, extinzând această cerinţă ce era valabilă până de curând numai pentru spaţiile din interior, și asta după o recentă creştere a numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului, relatează AFP, citat de Agerpres.

Vă reamintim că începând de săptămâna trecută masca de protecție adevenit din nou obligatorie în magazine, bănci, servicii publice şi în cvasitotalitatea locurilor închise, în contextul unei creşteri a numărului cazurilor de coronavirus. Orice infracţiune este pasibilă de o amendă de 150 de euro.

Ţara a raportat sâmbătă 110 noi cazuri de COVID-19, cel mai mare bilanţ într-o singură zi în câteva săptămâni, în vreme ce ieri  s-au înregistrat alte 75 de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Noua măsură va intra în vigoare de marţi, 4 august, şi va fi în valabilă până pe 18 august, când sezonul de vacanţă se va afla în perioada de vârf.

„Respectarea acestei măsuri este crucială pentru a evita restricţii şi mai drastice care ar reduce limita de pasageri pe nave”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas.

Grecia a înregistrat până acum 4.662 de cazuri de COVID-19 şi 208 de decese, potrivit www.worldometers.info.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos