34.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăSocialO noua telegondola va fi construita la Sinaia intre Cota 1.400 si...

O noua telegondola va fi construita la Sinaia intre Cota 1.400 si Cota 2.000!

in:

Stiri pe acelasi subiect

1telegondolaO noua telegondola va fi construita la Sinaia intre Cota 1.400 si Cota 2.000, a anuntat primarul statiunii, Vlad Oprea.

„La Sinaia sunt doi operatori. Este un operator privat, care are vechile telecabine si vechiul telescaun, si este un operator public, o societate, la care unicul actionar e primaria din Sinaia. Noi am investit in tot ce inseamna transporturi pe cablu aproape 15 milioane de euro. Inca de la inceput am vrut sa facem un sistem comun cu operatorul privat, am introdus acelasi sistem de ticketing, se poate face in cateva ore. Din pacate nici pana in ziua de azi nu am gasit intelegere la ei, pentru a face o cartela comuna si avem mari probleme cu turistii care ne ocolesc si pleaca in alte zone. De aceea ultima solutie pe care o avem si la care am apelat deja anul acesta, negasind alta solutie, vom construi o noua telegondola de la 1.400 la 2.000, care va lega cele doua zone schiabile, acum fracturate, care apartin orasului Sinaia”, a explicat primarul.

El a adaugat ca proiectul va fi incheiat pana in septembrie, iar de anul viitor ar urma sa inceapa constructia efectiva. Edilul a mentionat ca in cazul in care nu va fi posibila utilizarea fondurilor europene pentru acest proiect, se va recurge la bugetul local si la un credit.

„E vorba de partea de jos de telegondola – telegondola apartine primariei, impreuna cu partia noua care are zapada artificiala pe ea – si e vorba de zona de sus, de Valea Soarelui, Valea Dorului, unde sunt inca 12 kilometri de partii. Ele vor fi legate de o noua telegondola, lucram deja la proiect. Din acel moment nu cred ca vom mai avea aceasta problema care e efectiv de ras, nici nu stiu cum sa o caracterizez. Toata lumea ne reproseaza”, a mai spus Vlad Oprea.

Sursa: agerpres.ro

Ultimele stiri