Acasă Stirea zilei Invatamantul primar va avea o noua programa scolara! Vezi modificarile!

Invatamantul primar va avea o noua programa scolara! Vezi modificarile!

24

1invatamantul primarMinisterul Educatiei a publicat toate materiile obligatorii care vor fi studiate de elevii din clasele I-IV.

Ministerul Educatiei a publicat noile programe scolare pentru invatamantul primar. Acestea se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregatitoare si I-a si din 2014, pentru clasa a II-a.

Elevii de la clasa pregatitoare si pana la clasa a III-a vor studia „Arte vizuale si abilitati practice” de doua ori pe saptamana, in timp ce materiile „Educatie Tehnologica” si „Educatie pentru societate” vor fi scoase din programa, potrivit planurilor cadru finale. In schimb, va fi introdusa o ora pe saptamana de „Educatia civica”, din clasa a III-a.

Mai mult, elevii de a III-a si a IV-a vor face doua ore de limba straina pe saptamana, iar micutii de clasa I vor face sapte ore de „Comunicare in limba romana”, fata de sase ore, care erau prevazute initial.

Toti elevii de la ciclul primar vor avea in programa scolara doua ore pe saptamana de educatie fizica, urmand ca de la clasa a III-a sa se introduca si o ora de „Joc si miscare”. In schimb, elevii de la clasa pregatitoare pana la clasa a II-a vor ramane cu doua ore de „Muzica si miscare” pe saptamana, insa, de la clasa a III-a, disciplina va avea o ora, odata cu introducerea materiei „Joc si miscare”.

Religia se va studia tot cu ora pe saptamana. Elevii de la clasa pregatitoare vor face doua ore de „Dezvoltare personala” pe saptamana in loc de una, cum era prevazut initial.

La clasele pregatitoare si clasa I, toate orele vor dura 30-35 de minute, iar restul timpului va fi alocat activitatilor recreative. La clasele a II-a, a III-a si a IV-a, orele vor avea o durata de 45 de minute.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos

2 COMENTARII

  1. Stire de amorul artei!Unde a publicat? Pe site=ul ministerului? Ati incercat sa cautati ceva pe acel site? Total nefunctional…nu gasesc noua programa!