Acasă Sanatate O noua terapie pentru vindecarea de leucemie!

O noua terapie pentru vindecarea de leucemie!

Bolnavii de leucemie au o noua speranta la viata dupa ce oamenii de stiinta americani au gasit un posibil tratament pentru boala necrutatoare care afecteaza copiii inca de la cele mai fragede varste, informeaza Xinhua.

Cercetatorii de la Universitatea Stanford si Institutul National pentru Sanatate (NIH) au descoperit ca o molecula, numita CD22, poate servi drept tinta suficient de puternica pentru celulele ucigase ale leucemiei acute limfoblastice, un tip de cancer frecvent intalnit la copii, se arata in studiul publicat in Journal Nature Medicine.

Studiul a fost publicat dupa ce Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a aprobat, recent, un tratament constand in modificarea genetica a sistemului imunitar al unui pacient pentru a lupta impotriva leucemiei, bazat pe terapia CAR-T.
In cadrul acestui tratament, propriile celule imunitare ale pacientului, care sunt modificate genetic, cauta si ataca celulele vinovate de declansarea leucemiei, care au la suprafata lor o molecula numita CD19.
Terapia se bazeaza pe celulele T ale pacientului — un tip de celule imunitare ce pot deveni astfel o puternica masinarie ucigasa.
Crystal Mackall, specialista in oncologie la Stanford, si Terry Fry, hematolog pediatric la NIH, au descoperit ca si o molecula numita CD22 poate deveni o tinta similara.
Cercetatorii au tratat 21 de pacienti cu leucemie B rezistenta la tratament cu varste intre sapte si 30 de ani pentru a testa noua metoda orientata catre molecula CD22. 17 dintre acestia fusesera tratati anterior cu terapia directionata catre molecula CD19, iar 15 au suferit o revenire a bolii sau corpul lor nu a raspuns tratamentului.
Specialistii au descoperit ca in urma administrarii celei mai mici doze o sesime dintre pacienti au prezentat o remisiune completa. In cazul unei doze mai mari, 11 din 15 pacienti au intrat in remisiune.
Oamenii de stiinta spera ca prin utilizarea tehnicii directionate in mod simultan pe moleculele CD19 si CD22 se poate realiza o abordare prin care celulele canceroase nu mai pot ”evada”, obtinandu-se astfel o noua terapie pentru vindecarea in viitor a leucemiei.

sursa: AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentConacul lui Dragnea nu poate fi pus sub sechestru! L-a luat Bombonica la divort!
Articolul următorAvertismentul cercetatorilor la „Geological Society of America”: Miscarea de rotatie a Pamantului a incetinit, sa ne pregatim de cutremure!