Acasă Economie O uriasa companie germana, prezenta si in Romania, CONCEDIAZA 4500 de oameni!

O uriasa companie germana, prezenta si in Romania, CONCEDIAZA 4500 de oameni!

41

Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa, a anuntat joi concedierea a inca 4.500 de angajati pe plan mondial, dupa ce profitul grupului german a coborat cu 5% in primul trimestru din 2015, din cauza scaderii pretului la titei, transmite Agerpres.

siemensAproximativ 2.200 dintre angajatii ce urmeaza sa fie concediati lucreaza la unitatile Siemens din Germania.

Profitul Siemens din operatiunile industriale a scazut la 1,66 miliarde de euro (1,90 miliarde de dolari) in primele trei luni din acest an, in timp ce analistii se asteptau la 1,71 miliarde de euro. Veniturile au urcat cu 8,1%, la 18 miliarde de euro.

‘Prin initierea acestor masuri, restructurarea companiei este finalizata in cea mai mare parte. Profitabilitatea operatiunilor industriale arata ca inca trebuie sa imbunatatim anumite afaceri’, a afirmat directorul general al companiei germane, Joe Kaeser.

In februarie, Siemens anuntase concedierea a 7.800 de angajati, ulterior cifrele fiind revizuite la 7.400.

Anul trecut, Joe Kaeser anunta ca Siemens va renunta la cel putin 11.600 de angajati in cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) pana in 2016.

Un numar de 7.600 de locuri de munca vor fi desfiintate, deoarece compania a anuntat ca-si va eficientiza activitatea si va crea o noua structura, iar alte 4.000 de functii vor fi reduse la diviziile regionale din diferite state.

‘Unii angajati vor primi alte functii in companie’, a declarat Kaeser, care a demarat o revizuire a strategiei companiei pentru a recastiga increderea investitorilor.

Siemens, cu o vechime de 167 de ani, se va concentra pe electrificare, automatizare si digitalizare, iar operatiunile de ingrijire a sanatatii vor fi gestionate separat. Kaeser vrea sa recastige astfel terenul pierdut in fata rivalelor ABB (Elvetia) si General Electric (SUA) si spera ca modificarile in structura companiei vor ajuta Siemens sa se concentreze mai mult pe succesul pe termen lung decat pe majorarea vanzarilor pe termen scurt.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos