Acasă Sanatate Oamenii de stiinta au descoperit de ce pe unii oameni ii musca...

Oamenii de stiinta au descoperit de ce pe unii oameni ii musca tantarii iar pe altii ii lasa in pace!

Există persoane care devin „ţinta” preferată a ţânţarilor în sezonul cald. Potrivit experţilor, aceste insecte se ajută de miros pentru a-şi „detecta” victimele.

Deoarece oamenii au diverse bacterii pe piele, fiecare emană un alt miros. Şi s-a demonstrat că unii degajă un miros mult mai plăcut pentru ţânţari decât alţii. În afară de aceasta, insectele sunt atrase şi de dioxidul de carbon din respirația noastră, cum se întâmplă în cazul persoanelor care au activitate fizică. Cei care miros irezistibil pentru țânțari sunt supuşi la mai multe riscuri în afară de senzaţia neplăcută şi de mâncărimea lăsată pe piele de înţepătura acestor insecte.

Ţânţarii transmit multe boli, cum ar fi malaria, virusul Chikungunya, virusul Zika, febra Dengue şi altele, victimele fiind de peste un milion în fiecare an. Aceasta înseamnă mai multe decese cauzate de ţânţari decât de oameni, șerpi și câini la un loc. Utilizarea de substanțe repelente împotriva ţânţarilor este obligatorie, mai ales în zonele în care se ştie că aceste insecte transmit boli periculoase.

Există şi o serie de produse naturale pentru a ţine ţânţarii la distanţă. Spre exemplu, eucaliptul sau picaridinul care au un efect de până la şapte ore împotriva ţânţarilor și de până la șase ore împotriva căpușelor.

Sursa. Rador

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentBiserica Ortodoxa le TRAGE ATENTIA tuturor preotilor INAINTE DE ALEGERI!
Articolul următorCharles Dance, interpretul lui Tyron Lannister din serialul „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” vine in Romania!