36.6 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăSocialSanatateOamenii de ştiinţă au identificat alimentele care scad riscul de AVC cu...

Oamenii de ştiinţă au identificat alimentele care scad riscul de AVC cu 32%!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Una dintre cele mai grave afecţiuni din zilele noastre este AVC-ul (accidentul vascula cerebral) iar medicii si cercetatorii incearca sa inteleaga predispozitia oamenilor la aceasta afecţiune. Un studiu realizat de Yan Qu, directorul Unităţii de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Qingdao din China scoate la iveală faptul că alimentaţia corespunzătoare poate contribui in procent destul de mare la eliminarea riscului de AVC. Specialiştii chinezi au ajuns la concluzia că porţiile de fructe sau legume (o porţie = 1 fruct/1 legumă) reduc riscul de AVC cu 32%.

La această concluzie au ajuns cercetătorii după ce au analizat 20 de studii care au verificat efectele pe care le au fructele şi legumele asupra sănătăţii.

,,Îmbunătăţirea dietei şi a stilului de viaţă în general oferă nivelul de protecţie de care avem nevoie împotriva bolilor cardiovasculare. În particular, consumul frecvent de fructe şi legume este cu atât mai indicat cu cât oferă toţi micro- şi macro- nutrienţii de care are nevoie organismul pentru a obţine energia necesară”, a afirmat Yan Qu, directorul Unităţii de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Qingdao din China.

Rezultatele cercetărilor au arătat că un consum regulat de fructe şi legume ajută la scăderea tensiunii arteriale mărite, dar îmbunătăţeşte şi funcţiile cardiovasculare.

În plus, persoanele care consumă frecvent astfel de alimente au un indice de masă corporală mai bun, reuşesc să ţină mai uşor sub control greutatea, nivelul colesterolului, dar şi procesele de inflamaţie din organism.

Pentru a preveni apariţia tuturor acestor afecţiuni, specialiştii recomandă consumul a cel puţin 80 de grame de fructe şi legume pe zi.

sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri