19.9 C
București
vineri, octombrie 11, 2024
AcasăSocialSanatateSemne ca ai glicemia scazuta! Ce alimente te ajuta la cresterea glicemiei...

Semne ca ai glicemia scazuta! Ce alimente te ajuta la cresterea glicemiei…

in:

Stiri pe acelasi subiect

Multe persoane se confrunta cu glicemia mica dar cred ca simptomele sunt normale. De aceea primul pas este sa faceti corectiile alimentare astfel incat sa aduceti starea de sanatate in echilibru.

Zaharul este foarte daunator pentru organism, insa organismul nu poate functiona normal fara glucoza, iar daca nivelul acesteia scade, acest lucru se poate exprima prin diferite simptome extrem de neplacute.

Atunci cand concentratia de glucoza din sange scade sub 3,5 mmol/l, vorbim despre hipoglicemie. Simptomele includ: palpitatii, vertij, transpiratie excesiva rece, tremur al mainilor si corpului, vedere neclara, paloare, greata, stare de lesin, slabiciune severa. Daca nivelul zaharului scade peste valoarea care indica hipoglicemia si ajunge sub 1,6 mmol / l, exista pericolul de coma.

Alimente recomandate pentru cresterea glicemiei

Specialistii in diabetologie recomanda “regula 15-15” in cazul in care zaharul din sange scade sub 70 mg / dL. Mai exact, trebuie sa mancati cel putin 15 grame de carbohidrati si sa asteptati apoi 15 minute pentru a va verifica din nou glicemia.

Daca aceasta se afla inca sub 70 mg / dL, mai mancati 15 grame de carbohidrati, asteptati 15 minute si verificati din nou nivelul glicemiei.

Pentru a ridica rapid nivelul zaharului din sange, puteti consuma urmatoarele alimente, la alegere:

un fruct, cum ar fi o banana, un mar sau o portocala;
doua linguri de stafide;
15 boabe de struguri;
o jumatate de cana de suc de mere, portocale, ananas sau grapefruit;
o jumatate de cana de suc carbogazos;
o cana de lapte fara grasimi;
o lingura de miere;
o lingura de zahar dizolvata in apa.
Daca nivelul zaharului din sange a scazut, insa nu este sub 70 mg / dL, puteti manca alimente care contin proteine ​​sau grasimi, cum ar fi untul de arahide, inghetata si ciocolata.

Aceste alimente cu continut ridicat de grasimi, la fel ca painea integrala si alte alimente bogate in fibre, ajung treptat in fluxul sanguin. De aceea, aceste alimente nu ridica nivelul glicemiei la fel de repede ca alimentele care au carbohidrati mai simpli.

Ultimele stiri