24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăSocialSanatateObisnuiesti sa-ti pui rufele la uscat pe calorifer? Pui in PERICOL sanatatea...

Obisnuiesti sa-ti pui rufele la uscat pe calorifer? Pui in PERICOL sanatatea intregii FAMILII!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un studiu efectuat de cercetătorii scoţieni a identificat un pericol neştiut pentru sănătate: uscatul rufelor în casă.

Aceştia au descoperit că hainele puse la uscat în interiorul caselor ameninţă sănătatea persoanelor predispuse la astm, rinită alergică şi alte tipuri de alergii.

Conform sfaturilor medicilor, este contraindicat  să lăsăm rufele la zvântat în casă pentru că ne putem îmbolnăvi de plămâni, mai exact de aspergiloză, o boală pulmonară infecțioasă provocată de o specie de fungi denumită Aspergillus fumigatus.

Este deja știut că vaporii care se ridică în timpul procesului de uscare a rufelor în cameră ne fac rău.

Medicii din Statele Unite ale Americii avertizează că persoanele care își usucă hainele pe radiator pot dezvolta ciuperci și infecții pulmonare din cauza mucegaiului care se formează ca urmare a umezelii, scrie revistablogurilor.ro.


Citeste si:

Obisnuiesti sa speli carnea de pui INAINTE de a o gati? Faci RAU FAMILIEI!

Fierbe semintele de pepene rosu si bea licoarea! E SANATATE curata!


„Mi-am dat seama că este grav și după aceea am început să mă pun pe picioare, la scurt timp de la vizita la medic, care mi-a spus că am aspergiloză pulmonară cronică. Mi-a prescris medicamente speciale pentru combaterea fungilor”, a povestit unul dintre pacienți, care susține că obișnuia să-și lase textilele pe radiator în sufragerie.”

La recomandarea medicului, pacientul a înțeles că trebuie să nu mai recurgă la această tehnică după ce își spală hainele. În urma tratamentului și a urmării sfaturilor medicului, omul a observat o ameliorare considerabilă în privința stării sale de sănătate.

Experții trag un semnal de alarmă:  Hainele uscate pe radiator pot ridica nivelul de umiditate la peste 30 la sută și poate crea condiții ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.Astfel,ne putem îmbolnăvi grav dacă nu luăm măsuri.

Expertii spun, de exemplu,  ca ”Un teanc de haine proaspăt spălate conține aproximativ doi litri de apă, care se evaporă în cameră. Majoritatea dintre noi suntem imuni la aceste infecții, cu ciuperci care se dezvoltă în astfel de condiții sau au organismul mai puternic și pot lupta cu aceste infecții. Totuși sunt și persoane care suferă de astm sau alergii și pentru care un astfel de mediu poate fi extrem de dăunător. Nici pentru pacienții cu cancer, tratați cu chimioterapie, nu este indicat un astfel de mediu, pacienții cu SIDA sau alte boli autoimune. Aceștia sunt vulnerabili în fața ciupercilor, iar fungii le pot provoca aspergiloză pulmonară.

Aspergiloză pulmonară este o boală care poate provoca o afecțiune incurabilă și chiar una cronică sau mortală la nivelul plămânilor”, este avertismentul dat de profesorul David Denning, care ne recomandă să ținem textilele departe de sufragerie sau alte camere ale casei și să le uscăm în schimb la aer curat, afară, sau în uscăto,  scrie unica.ro.

Ultimele stiri