Acasă Tutorialul Zilei Obisnuiesti sa speli carnea de pui INAINTE de a o gati? Faci...

Obisnuiesti sa speli carnea de pui INAINTE de a o gati? Faci RAU FAMILIEI!

47
Cand spalam carnea de pui scoasa din frigider, scopul este sa scapam de mizerii si bacterii, insa nu reusim decat să le împrăștiem peste tot, pe brațe, haine, chiuvetă, pereți. Bacteriile, precum campylobacter sunt de vină pentru intocațiile alimentare, în unele cazuri fatale.
Ca de obicei, spălatul fructelor, al legumelor și cărnurilor este necesar pentru menținerea sănătății. Însă, în cazul puiului, care are pe suprafața sa bacterii de tipul campylobacter, riscul de îmbolnăvire este unul foarte mare.Cercetătorii britanici recomandă să eviți să speli carnea.
Campylobacter se poate răspândi cu ușurință și este nevoie de doar câteva bacterii pentru a se produce îmbolnăvirea, scrie clickpentrufemei.ro.


Citeste si:

Pui din China adus PE ASCUNS in magazinele romanesti!

TOP 10 minciuni DOVEDITE din cauza carora lumea a ajuns OBEZA!

Daca le speli nu te ajuta la NIMIC! Cum sa alegi legumele FARA PESTICIDE de la piata!


Intoxicația alimentară ar putea fi cauzată de prepararea insuficientă a puiului, mai precis în timpul procesului termic campylovbacter nu este distrus. Poți însă să-ți protejezi familia ținând cont de unele tipsuri de preparare a mâncării.

O modalitate sănătoasă de a scăpa de impurități este să ții carnea la rece, în compartimentul de jos al frigiderului, pentru ca sucul să nu se scurgă peste alte alimente și să le contamineze.

Prin prepararea termică se distrug toate bacteriile, inclusiv campylobacter, în timp ce prin spălare germenii se răspândesc peste tot.

După ce ai porționat carnea, curăță toate ustensilele folosite la tranșare, inclusiv cuțit, fund de lemn și alte suprafațe pe care ai amplasat puiul.

De asemenea spală-te bine pe mâini cu săpun și apă din abundență după ce ai porționat carnea. Toate acestea ajută la prevenirea răspândirii germenilor de campylobacter, prin evitarea contaminării încrucișate.

În final, indiferent cum prepari carnea, ai grijă ca aceasta să fie bine pătrunsă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos