Acasă ACTUALITATE OFICIAL-PSD anunta introducerea unei noi taxe in Romania!

OFICIAL-PSD anunta introducerea unei noi taxe in Romania!

1479

PSD a propus în cadrul coaliției de guvernare o serie de măsuri fiscale, printre care o nouă taxă pentru companiile mari, supraimpozitarea angajaților din sistemul public care au salariul mai mare decât al președintelui și supraimpozitarea pensiilor speciale care depășesc ”consistent” pensia medie, potrivit unui comunicat al partidului.

În plus, PSD a propus diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici, potrivit comunicatului citat.

În ceea ce privește taxa suplimentară pentru companiile mari, aceasta poartă numele de ”Contribuție pentru Sănătate și Educație” și ar urma să fie percpeută pentru o durată limitată, potrivit PSD. Partidul nu menționează care este cuantumul propus pentru taxă și nici durata, dar arată că pragurile si cotele de impozit pentru propuneri urmează să fie discutate cu partenerii de guvernare.

Pensia medie lunară în primul trimestru al acestui an a fost de 1846 de lei, potrivit Instututului Național de Statistică, iar salariul brut (indemnizația) președintelui României este de 24.960 de lei, potrivit Administrației Prezidențiale.

”PSD consideră că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechitățile sociale și de a asigura solidaritatea socială între contribuabili. În viziunea PSD povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societății. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiții esențiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici”, arată PSD în comunicatul citat.

Reamintim că liderii PNL și președintele Klaus Iohannis au anunțat că se opun schimbării regimului fiscal, precum și impunerii unei taxe noi pentru marile companii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos