Acasă ACTUALITATE Omul lui Vanghelie, urmarit PENAL, conduce Politia!

Omul lui Vanghelie, urmarit PENAL, conduce Politia!

72

Consilier general si avocat, Doru Giugula, cercetat de DNA, in dosarul lui Marian Vanghelie, gestioneaza Ordinea Publica in Capitala. Fapt incredibil in activitatea Cosiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Omul lui Marian Vanghelie – despre care DNA a descoperit ca s-a oferit sa il apere pe Marian Dumitru, afaceristul acuzat de mituirea edilului, pentru a obtine informatii din dosar – este autoritatea numarul 1 in ceea ce priveste Ordinea Publica in Bucuresti.

giugulaAvocatul Doru Giugula este presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), calitate din care controleaza atat Politia Capitalei, cat si Politia Locala.

Avocatul, care ne-a spus ca a condus, si ieri, o sedinta ATOP, este cercetat pe motiv ca a incercat sa il influenteze pe Dumitru sa nu dea declaratii impotriva lui Vanghelie. Despre Giugula, „Evenimentul zilei” atragea atentia, acum trei ani, ca facea bani din informatiile pe care le afla din sedintele de Consiliu si ii apara in instante pe cei care se judecau cu Municipalitatea, asa cum a fost cazul unei persoane expropriate.

In august 2012, ANI a constatat ca are o avere nejustificata de 1,16 milioane de lei, iar Inalta Curte a decis, in 2013, ca este incompatibil.

Poate decide sefii

Potrivit Legii 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane, ATOP contribuie la elaborarea de activitati, participa la fixarea de obiective, face propuneri de „inlaturare a deficientelor” si elaboreaza un raport anual despre activitatea politistilor. Conform organigramei CGMB, la sedintele la care participa, Giugula este presedinte peste seful Politiei Capitalei, seful Politiei Locale, un subprefect si cinci consilieri generali.

Sursa: evz.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos