Acasă Economie OMV vrea sa-si reduca reteaua de benzinarii din Romania

OMV vrea sa-si reduca reteaua de benzinarii din Romania

27

Grupul OMV intentioneaza sa-si reduca numarul de benzinazii sau sa adopte un plan de relocare.

“In urmatorii trei ani analizam si varianta reducerii retelei de benzinarii, nu doar in Romania, ci si in celelalte tari din regiune, dar nu avem un plan de retragere de pe nicio piata. Este un lucru normal, luam in calcul si varianta deschiderii unor benzinarii noi. Unele investitii ar putea fi transferate”, explica Manfred Leitner, directorul pentru Rafinare si Marketing al companiei. OMV Petrom are in Romania o retea de circa 550 de benzinarii.

Oficialul OMV a mai precizat ca potentialul de crestere al pietei din regiune depinde de mentinerea pretului petrolului.”Cererea din regiune depinde de pretul petrolului, de cotatiile internationale si de rata de schimb. Daca se pastreaza pretul barilului de petrol, estimam o revenire a cererii in 2013. Exista potential de crestere a cererii, dar in conditiile in care se pastreaza pretul”, sustine Leitner.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03%, iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentActorii nu mor niciodata! Galerie foto+video
Articolul următorRomanii au la dispozitie trei noi aplicatii prin Vodafone.Cum poti utiliza Star Taxi, Auto.ro si SMS Parking