Acasă Stirea zilei ONT Carpati, bagata in faliment de actionari, pentru o datorie de 5...

ONT Carpati, bagata in faliment de actionari, pentru o datorie de 5 milioane de euro

23

Acţionarii firmei hoteliere ONT Carpaţi (ONZV), care deţine 35% din acţiunile companiei de administrare a hotelului de cinci stele JW Marriott din Bucureşti, au aprobat intrarea în faliment.

ONT Carpaţi are o datorie de 5 milioane euro către acţionarul majoritar, Bank of Cyprus . Instituţia de credit deţine 93,82% din acţiunile ONT Carpaţi prin intermediul Gosman Properties.

Pe ordinea de zi a AGA figura o propunere de majorare a capitalului social cu 8,2 milioane lei, banii fiind necesari pentru „remedierea situaţiei societăţii până în octombrie 2013”, însă aceasta a fost respinsă. Acţionarii au aprobat, însă, intrarea directă în faliment.

Anul trecut, ONT Carpaţi a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 12%, la 10,2 milioane lei, şi pierderi de 46,2 milioane lei.

Pierderile au fost determinate de „deprecierea referitoare la creanţa imobilizată datorată de SCHG (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care deţine hotelul Marriott – n.r.)”, deprecierea fiind de 59,5 milioane lei, potrivit raportului anual al companiei.

ONT Carpaţi mai deţine hotelul de patru stele New Montana din Sinaia. Firma este listată pe piaţa Rasdaq şi are o capitalizare de 22 milioane lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos