Acasă Angajari Oportunitati de cariera la “ Angajatori de top”. Care sunt cele mai...

Oportunitati de cariera la “ Angajatori de top”. Care sunt cele mai cautate specializari?

61

Unul dintre cele mai importante evenimente de pe piata muncii are loc maine si sambata la Sala Palatului din Bucuresti. “ Angajatori de top” se bucura de prezenta a 90 de companii importante care ofera peste 3.000 de posturi libere persoanelor aflate in cautarea unui job.

40% dintre pozitii sunt entry level, 20% mid-level si 40% senior level. Majoritatea pozitiilor noastre sunt deschise in cadrul departamentelor de suport tehnic si programare. Pozitiile entry-level sunt disponibile pe zona de helpdesk, Java & PHP Developer, Web Developer,” a declarat Oana Calcan, Recruiting EMEA, Stefanini.

 

Statistic vorbind, cele mai multe oportunitati de angajare sunt pentru specialistii din domeniul tehnic, firmele din acest sector fiind destul de active in perioada toamnei. Profesionistii din alte zone nu trebuie insa sa dispere, deoarece organizatorii evenimentului de maine spun ca la editia din acest an se remarca o diversitate a sectoarelor in care sunt oferite joburi, de la software development, inginerie in diverse domenii, vanzari, contabilitate, marketing si achizitii. Ei au realizat chiar un top al domeniilor in functie de numarul oportunitatilor de cariera. Clasamentul arata astfel: pe primul loc se afla Dezvoltare Software, urmeaza Client Service, Inginerie ,Vanzari, Financiar – Contabilitate, Marketing, iar pe 7 apare Achizitii – Logistica.

Webhelp Romania isi propune sa angajeze 50 de persoane pana la sfarsitul anului 2012 pentru centrul din Bucuresti. Este vorba despre posturi de entry level in customer service si BPO, pentru clienti din diverse domenii de activitate : telecomunicatii, turism, beauty, e-commerce. Oportunitatile profesionale sunt deschise atat pentru studenti si tineri absolventi, cat si pentru persoane motivate de domeniul relatiei cu clientii. Posturile presupun cunoasterea unei limbi straine. Dintre acestea, limba franceza reprezinta 80%, iar restul de 20% alte limbi europene, cum ar fi engleza, olandeza, spaniola, portugheza,“ a explicat Andra Maxim, Director Resurse Umane, Webhelp Romania.

Joburile oferite sunt adresate profesionistilor cu experienta: Senior Java Developer, Android Software Engineer, Senior Accountant, CAD Engineer, Sales Consultant, Project Manager – Constructii, Project Manager – Operations, Web Application Architect, Head of Software Development etc, dar nu lipsesc nici programele de internship si trainee: [email protected], Group Graduate Program, [email protected], GATEWAY Trainee Program in Genpact, Drive Your Future – Grup Renault Romania, Management Trainee – McDonald’s Romania etc si pozitiile entry-level pentru studenti, absolventi si persoane la inceput de cariera: Junior Accounts Payable, Inginer Proiectant, SharePoint Support Engineer, Customer Care Dispatch Analyst, Customer Care Representative.

In urmatorii ani Samsung va creste in mod constant in Romania, flota de vanzari fiind principala vizata de aceasta crestere. Din acest motiv pozitiile de Key Account Manager, Product Manager, Retail Specialist sau Marketing Specialist sunt cele pe care le urmarim cu precadere pe parcursul evenimentului Angajatori de top” a precizat Alexandru Aldoescu, Samsung Electronics Romania.

In ceea ce priveste profilul candidatului, pentru pozitiile adresate profesionistilor, companiile urmaresc experienta anterioara, alaturi de competente precum: lucru in echipa, abilitati de leadership, gandire analitica, comunicare, orientare spre rezultate. In cazul programelor de internship si trainee sau pentru pozitiile adresate absolventilor, o greutate mare capata activitatile extracurriculare din timpul facultatii si abilitatile personale pe care le pot demonstra in cadrul procesului de selectie. La acestea se adauga cunoasterea a cel putin unei limbi straine, aspect ce creste sansele unui candidat in obtinerea jobului dorit. Cele mai cautate limbi straine la Angajatori de top sunt: engleza, germana, franceza, spaniola, italiana, olandeza, suedeza, portugheza.

ROUTE 66 este in continua cautare de persoane talentate si pasionate pentru Centrul sau de Cercetare si Dezvoltare de la Brasov si credem ca vom intalni astfel de candidati si la targul Angajatori de Top din toamna aceasta. Fie ei juniori sau cu experienta, ii asteptam pe candidati la standul nostru pentru a discuta despre ce isi doresc pentru cariera lor si despre oportunitatile din cadrul ROUTE 66“, a declarat Roxana Spinu, Senior Recruiter, ROUTE 66.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos