Acasă ACTUALITATE Orban le cere politistilor sa intre in forta peste clanurile interlope: Fara...

Orban le cere politistilor sa intre in forta peste clanurile interlope: Fara mila!

1365

Premierul Orban le-a cerut, joi, politistilor sa actioneze „fara mila” pentru combaterea clanurilor de interlopi. Mesajul a fost transmis in contextul evenimentelor din Bucuresti, unde seful clanului Duduianu a fost ucis de un rival.

„O batalie constanta contra acestor clanuri care incalca legea. Eu am transmis foarte clar mesajul meu: ‘Fara mila!’. Orice ilegalitate, orice activitate cu caracter infractional trebuie sanctionate. Daca este necesar, trebuie suplimentate efectivele. Daca un sef de politie sau un sef de post sau de sectie nu-si face treaba, trebuie schimbat fara niciun fel de ezitare si trebuie luate masuri severe pentru combaterea acestor clanuri”, a declarat Orban la Petrosani.

Politia si Jandarmeria sunt pregatite sa intervina cu dispozitive speciale, in cazul unor eventuale incidente care ar putea avea loc la priveghiul liderului clanului Duduianu, Emi Pian, si neaga totodata ca ar fi distribuit masti numerosilor participanti prezenti la vila acestuia din Rahova.

Potrivit unor surse din politie, dispozitivele pregatite de interventie sunt „suficiente”, din acestea facand parte luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale (SAS), politisti de la ordine si siguranta publica, Brigada Rutiera, Investigatii Criminale, precum si jandarmi.

Sursa citata precizeaza ca Politia nu a distribuit masti de protectie participantilor la priveghi.

Si Jandarmeria Capitalei neaga faptul ca ar fi distribuit masti gratuite la acest eveniment.

„In legatura cu informatia lansata in spatiul public, conform careia Jandarmeria distribuie masti gratuite la un eveniment privat din Capitala, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari: afirmatia la care se face referire este falsa. Jandarmeria Capitalei a recomandat organizatorilor evenimentului privat sa distribuie participantilor materiale de protectie a sanatatii individuale. Mastile de protectie si materialele dezinfectante au fost puse la dispozitia participantilor de catre organizatorii evenimentului privat”, informeaza un comunicat al DGJMB transmis, joi.

Acesta precizeaza ca recomandarile consecvente ale Jandarmeriei au fost de respectare a masurilor de protectie a sanatatii individuale si a normelor legale in vigoare, pentru a preveni situatii care sa constituie factor de risc pentru comunitate.

Rudele au ridicat, miercuri, trupul neinsufletit al lui Florin Mototolea, cunoscut ca ‘Emi Pian’ si l-au dus la vila din Rahova. Ele au decis ca priveghiul sa dureze timp de patru zile, inmormantarea urmand sa aiba loc duminica.

Politia Capitalei a informat ca marti, in jurul orei 3,00, prin apel 112 a fost sesizat un conflict intre mai multe persoane in Sectorul 6.

„La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Sectiei 20 Politie, fiind identificate mai multe persoane. Doi barbati au fost transportati la spital, unul dintre ei, in varsta de 39 de ani, decedand”, au aratat reprezentantii Politiei.

Potrivit informatiilor din presa, Emi Pian a fost ucis de un membru al unui clan rival, in urma unei partide de barbut.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos