Acasă ACTUALITATE Premierul Orban: Datele arată că am reușit să oprim creșterea cazurilor de...

Premierul Orban: Datele arată că am reușit să oprim creșterea cazurilor de coronavirus

168

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că autoritățile au reușit să oprească creșterea cazurilor de coronavirus, după ce au putut aplicat măsura izolării și că „riscul cel mai mare era să fie o tendință de creștere geometrică” a cazurilor.

Orban a fost întrebat, joi, la Petroşani, dacă ia în calcul noi măsuri restrictive, având în vedere că s-au înregistrat din nou peste 1.300 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi a afirmat: „După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Riscul cel mai mare era ca la un moment dat creşterea să nu mai fie liniară şi să aibă o teninţă de creştere geometrică”, conform news.ro. 

Premierul a reiterat ideea că s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că, trei săptămâni, nu s-au putut lua măsuri faţă de persoanele infectate sau cele care au intrat în contact cu acestea.

„Am avut zeci de mii de români asupra cărora nu am avut pârghia legală să luăm nicio măsură. Astăzi avem în izolare aproape 30.000 de români. Gândiţi-vă că, dacă nu s-ar fi adoptat legea, aceştia ar fi circulat fără nicio restricţie pe stradă şi ar fi putut infecta pe alţii”, a explicat Ludovic Orban. 

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a raportat, pentru ultimele 24 de ore, 1.345 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, 45 de decese și 458 de pacienți internați la terapie intensivă. 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentOrban le cere politistilor sa intre in forta peste clanurile interlope: Fara mila!
Articolul următorNici PSD-istii nu mai suporta ilegalitatile conducerii PSD. Teodorovici il face hot pe Ciolacu!