În contextul demisiei Ministrului Sanatatii in plina pandemie de coronavirus, in vreme ce politicienii incep sa scoata capul in fata calcand pe cadavre, romanii par imbolnaviti de minciuna. Asa spune jurnalistul Oreste Teodorescu intr-un text postat pe pagina personala de facebook, in care prefateaza emisiunea din aceasta seara ”Jocuri de Putere” de la Realitatea Plus.

”Începem sa trăim intr-o lume in miniatura, distanțarea socială și lipsa contactului direct cu colegii, cu prietenii, cu furnizorii de servicii, cu străzile, mallurile, avioanele, trenurile, cu tot zumzetul viu și dinamic al vietii normale ne arunca brutal intr-o lume virtuală, dominata de știri! Camarazii noștri devin, jurnalistii, prezentatorii, realizatorii tv și influencerii din On line! Nu-i cunoaștem personal dar suntem nevoiti sa acceptam ca doar prin intermediul lor avem contactul cel mai protejat cu lumea din afara! Dar oare ei dețin adevarul sau operează, fără sa vrea pe teritoriul minciunii?

Demisia ministrului sănătății Costache ne sporește și mai mult anxietatea! Oare sistemul medical, singurul chemat concret sa se lupte cu Dușmanul nevăzut va face fata, sau va colapsa? Vedem tot felul de politicieni, mulți fiind aceeași de 30 de ani, mințind cu nerușinare ca dețin busola magica! Nu pot sa uit triumfalismul lor după tragedia de la Colectiv când strigau din toți bojocii ca sistemul medical românesc are tot ce-i trebuie și ca trebuie sa stam liniștiti! Veghează ei la binele și siguranța Nostra!

Când vedem rata de infectare cu Coronavirus a personalului medical din toate spitalele țării, cu epicentrul groaznic la Suceava, N-avem cum sa nu tremuram de groaza ca iar suntem cumva mințiți! Pai dacă nici adevarul nu ne-a mai rămas ca barca de salvare, atunci chiar suntem pierduți…

E limpede că acțiunea comuniștilor chinezi a întârziat cu cel puțin trei săptămâni eforturile de restrângere a epidemiei. Deci minciuna ne-a îmbolnăvit pe toți! Ne poate vindeca Adevarul? Dar cine are curajul sa-l spună?
Oricât de dur ar fi contactul cu el, sa ne amintim vorba aia din bătrâni: adevarul nu a omorât pe nimeni! Minciuna însă da! Ne omoară incet și pervers, căci aduce speranțe false și așteptări utopice!

Incercam in aceasta seara sa discutam fără menajamente despre adevarul din sistemul medical românesc, alături de medici, experți și cei mai cerebrali analiști și jurnaliști!”, scrie Oreste.

Începem sa trăim intr-o lume in miniatura, distanțarea socială și lipsa contactului direct cu colegii, cu prietenii, cu…

Publicată de Oreste pe Joi, 26 martie 2020