Acasă ACTUALITATE Organizatia Mondiala a Sanatatii cere reintroducerea restrictiilor majore. ”Izolarea e singura solutie”

Organizatia Mondiala a Sanatatii cere reintroducerea restrictiilor majore. ”Izolarea e singura solutie”

Organizația Mondiala a Sănătății avertizează că țările ar trebui să ia în calcul noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19. Guvernele ar trebui să fie pregătite pentru revenirea la carantină, spune un reprezentant al OMS.

„Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan – directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

„Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a spus oficialul OMS.

În concluzie, OMS sfătuiește țările să se deschidă cu prudență, urmărind foarte bine datele pentru a vedea ce se întâmplă între două faze de relaxare. Ryan a mai spus că statele trebuie să fie pregătite să facă pași înainte sau, dimpotrivă, să revină la restricții, în funcție de numărul de îmbolnăviri pe care îl constată.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAndreea Esca este infectata cu noul coronavirus. Vedeta PRO Tv ar fi internata in spital
Articolul următorPSD instiga la imbolnaviri. Olguta: “Covidul nu exista. Este o manevra a lui Iohannis pentru a nu mai tine alegeri”