Stirea Zilei Google News
Acasă ACTUALITATE Occidentul ne inchide usile! Ciolacu, Ponta si Tariceanu intorc romanii cu fata...

Occidentul ne inchide usile! Ciolacu, Ponta si Tariceanu intorc romanii cu fata spre Rusia

2188

Indemnurile opozitiei catre romani sa boicoteze masurile de sanatate publica, atacurile liderilor PSD, ALDE si Pro Romania la adresa Grupului de Comunicare Strategica, campania in spitale a Avocatului Poporului – care este membru ALDE, si tergiversarea adoptarii unei legislatii clare in domeniu strica aproape iremediabil imaginea Romaniei in lume.

Ungaria a decis noi restrictii in ce priveste trecerea frontierelor, care vor intra in vigoare de miercuri, pentru a preveni raspandirea coronavirusului de tip nou, in urma reaparitiei unui numar mare de cazuri in mai multe tari, a anuntat duminica seful de cabinet al premierului Viktor Orban, informeaza Reuters si Magyar Hirlap, citate de Agerpres.ro.

Conform noilor reguli, cetatenii unguri care revin din tari de risc crescut, considerate apartinand zonelor „galbena” si „rosie”, vor fi obligati sa se supuna unor controale medicale la granita si sa intre in carantina, a explicat Gergely Gulyas.

Acelasi lucru se aplica si in cazul strainilor care vin din tari „galbene”, in timp ce intrarea cetatenilor straini venind din tari „rosii” va fi interzisa.

Din categoria „rosie” fac parte in acest moment Albania, Bosnia-Hertegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru si Ucraina.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, in categoria „galbena” se inscriu in prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia si Romania. Tot aici intra si Marea Britanie.

In plus, Austria si Belgia au emis avertizari de calatorie pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, a anuntat guvernul de la Viena, care a invocat o inrautatire a situatiei legate de COVID-19 in aceste tari, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Orice persoana care soseste din cele trei state mentionate trebuie sa fie plasata timp de doua saptamani in carantina sau sa faca dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz si ministrul de externe Alexander Schallenberg, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, vor fi suplimentate masurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria si Slovenia, au adaugat cei doi demnitari. Cetatenii austrieci aflati acum in Romania, Moldova si Bulgaria sunt sfatuiti sa paraseasca imediat tara respectiva.

„Va rugam nu calatoriti in aceste tari. Acesta este apelul nostru urgent intrucat pe de-o parte va periclitati propria sanatate si de cealalta vedem tot mai multe cazuri importate din tarile respective”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz intr-o conferinta de presa tinuta alaturi de ministrul de Externe, Alexander Schallenberg.

Stirea Zilei Google News