Acasă Stirea zilei Oscar 2013: Argo, cel mai bun film

Oscar 2013: Argo, cel mai bun film

30

oscar2013winnersCea de-a 85-a gala a premiilor Oscar 2013, desfasurata la Dolby Theater, si-a desemnat invingatorii. Argo este marele castigator, acesta primind premiul pentru cel mai bun film, dar fiind invingator si la categoria cel mai bun scenariu adaptat si cel mai bun montaj.

Spectacolul, pentru ca este vorba de o gala care strange laolalta crema Hollywood-ului, a fost prezentat de actorul Seth MacFarlane.

Onoarea de a anunta marele castigator al serii a revenit actorului Jack Nicholson si lui Michelle Obama. Daca cel dintai s-a aflat pe scena, Prima Doamna a SUA l-a felicitat pe Ben Affleck prin intermediul unei transmisiuni de la Casa Alba.

Cel mai bun actor a fost desemnat Daniel Day Lewis, din drama Lincoln (plecata in cursa cu 12 nominalizari), care a primit premiul chiar din mana actriei Meryl Streep, castigatoare de Oscar anul trecut, pentru intruchiparea lui Margaret Thatcher, iar cea mai buna actrita Jennifer Lawrence, din Silver Linings Playbook, care s-a impiedicat chiar inainte sa-i fie inmanat premiul.

Ang Lee a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru Life of Pi, film care a invins si la categoria cea mai buna coloana sonora, dar si pentru cea mai buna imagine si cele mai bune efecte vizuale.

Adele a castigat primul sau Oscar, pentru cel mai bun cantec, prin intermediul celui mai recent film al francizei James Bond, al 23-lea, in care personajul central este jucat de Daniel Craig. A urcat pe scena in lacrimi si a multumit celor care au crezut in ea.

Premiul pentru cel mai bun mixaj sonor a fost obtinut de Les Miserables, iar cel pentru cel mai bun montaj sonor a revenit deopotriva productiei Zero Dark Thirty si Skyfall.

Cel mai bun film strain este Amour (Austria), productie deja premiata la alte competitii.

Castigatorul serii, Ben Affleck, a fost cel care a inmanat premiul pentru cel mai bun documentar, pentru Searching for sugar man.

Cel mai bun scurtmetraj de fictiune a fost desemnat Curfew, iar cel mai bun scurtmetraj documentar Inocente.

Les Miserables a invins si la categoria cel mai bun machiaj, in timp ce la capitolul cele mai bune costume premiantul este Anna Karenina.

Cel mai bun film de animatie a fost catalogat Brave, iar cel mai bun scurtmetraj de animatie Paperman, de John Kahrs.

Cantareata si actrita Barbra Streisand a urcat pe scena, interpretand melodia The Way We Were, un tribut adus compozitorului Marvin Hamlisch, cel care a scris-o chiar pentru ea, in 1973. Melodia a mai fost interpretata in urma cu 30 de ani tot la o gala a premiilor Oscar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos